44 94 60 90
Bestil et tilbud

Hvad er Berlin kendt for?

8 klassiske oplevelser, som gør dig klogere på Berlin

Hvad er Berlin kendt for?
8 oplevelser, som gør dig klogere på Berlin

Er du på udkig efter en billig og oplevelsesrig kulturrejse? Book en grupperejse til Berlin i dag og oplev alt fra byens historie til dens mange seværdigheder.   

Hvad kendetegner Berlin?

Berlin er kendt for rigtig mange ting, deriblandt sin historie, kultur, arkitektur og mad. Men hvad er det præcis, der gør byen ekstra speciel? Her er 8 ting, som fortæller om, hvorfor Berlin betragtes som en af verdens mest fascinerende storbyer.

Se guide: Studierejser til berlin

1. DDR og Berlinmuren

Indtil 1990 var Berlin en del af det daværende DDR. Landet blev stiftet i 1949 og bestod af de østlige områder af Tyskland. I forlængelse af DDRs oprettelse opførtes Berlinmuren, der i dag betragtes som en af Berlins mest fascinerende seværdigheder. Et besøg på stedet, hvor resterne af muren står, er bestemt en oplevelse værd og giver en fantastisk fornemmelse af, hvilken betydning muren havde for de østtyskernes tilværelse.

2. Topographie Des Terrors

På Topographie Des Terrors findes diverse udstillinger om Nazismen og Anden Verdenskrig. Museet afvikler løbende grupperundvisninger, som giver et dybdegående indblik i nazismens virke. Rundvisningerne fokuserer på, hvordan nazisterne organiserede forfølgelsen på millioner af mennesker i Tyskland og Europa. Book en rundvisning og bliv klogere på Berlins mere dystre historie med krig og kommunisme.

3. Moderne kunst og kultur

Berlin er kendt for sine mange kunstgallerier og kulturelle institutioner. Er du museumsinteresseret, kan du passende lægge vejen forbi Museumsinsel. Øen ligger i floden Spree, tæt ved bl.a. Fernsehturm, og huser i alt fem store museer. Museerne byder bl.a. på en af verdens største samlinger af kunst og kultur. Øen er desuden på UNESCOs Verdensarvsliste. Klik på linkene herunder og læs mere om de fem museer:

4. Berlin Zoo

Berlin Zoo er en af verdens største og ældste zoologiske haver. I haven kan man opleve over 17.000 dyr fordelt på ikke mindre end 1.500 arter. Foruden den flotte park og det imponerende udvalg af dyr, findes der også masser af aktiviteter rundt omkring i haven. Heriblandt tæller dyrefodring, forskellige shows samt guidede turer for skoler, selskaber og ikke mindst rejsegrupper.

5. Gendarmenmarkt

Gendarmenmarkt ligger centralt i Berlin og er en af byens mest kendte pladser. På Pladsen finder man flere historiske bygninger, deriblandt de to barokkirker Französischer Dom og Deutscher Dom. Gendarmenmarkt er ligeledes kendt for sine mange butikker og caféer, hvilket gør den til et af de mest populære frokoststeder i Berlin.

6. Julemarkeder

Berlin og Tyskland er særligt kendt for sine mange julemarkeder. På flere store pladser skyder diverse julemarkeder op med hyggelige boder, der sælger alt fra mad og glühwein til julepynt, souvenirs og kunsthåndværk. Læg vejen forbi det nærmeste marked og tag en velfortjent pause. Markederne finder sted på flere pladser i byen, deriblandt:

 • Mexikoplatz
 • Gendarmenmarkt
 • Alexanderplatz
 • Potsdamer Platz
7. Kanalrundfart

Tag med på en af de mange kanalrundfarter og oplev nogle af Berlins mest kendte attraktioner fra floden Spree. Er vejret med dig, kan du passende vælge en båd, hvor der er mulighed for at sidde på dækket. Vær desuden opmærksom på, at der er stor forskel på priser og sejltider. Tjek derfor gerne op på såvel rute som priser, inden du stiger ombord på kanalbåden.

8. Grosser Tiergarten

Grosser Tiergarten er Berlins største og mest populære park. Byens grønne lommer er et skønt sted at søge tilflugt fra storbyens stress og jag. Inde i parken bliver du mødt af grønne græsarealer, prægtige skove, blanke søer, skulpturer og historiske mindesmærker. Gå en tur langs havens mange stier, lej en robåd eller tag på en hyggelig skovtur med din rejsegruppe.

6 gode råd til dig, der skal besøge Berlin

Her følger 6 gode tips til, hvordan du får det bedste ophold i Berlin:

1. Fokusér på byens områder, når du skal se Berlins seværdigheder

Berlin rummer mange charmerende og mangfoldige bykvarterer. Oplev byen til fods og kom omkring byens seværdigheder ved at udforske de mange gader og bydele, deriblandt:

 • Berlin Mitte (Stadtzentrum)
 • Det multikulturelle Kreuzberg
 • Det klassiske Charlottenburg
 • Det kontrastfyldte Neukölln
2. Husk kontanter, så du altid kan betale regningen

Berlin er på alle måder en moderne by, men i mange forretninger tager de stadig kun imod kontanter. Næste problem er, at byens hæveautomater ofte er placeret inde i bankerne, så de dermed kun er tilgængelige inden for normal åbningstid. Sørg med andre ord for, at du hele tiden har kontanter på dig, og hold godt øje med lommetyve, især når du rejser med offentlig transport.

3. Butikkerne har søndagslukket

I Tyskland holder befolkningen fri, som i fri, om søndagen. Resultatet er, at mange turister mødes af en lukket dør, når de tager ud for at handle et par småting om søndagen. De tyske restauranter har åbent hele weekenden, mens supermarkeder, apoteker og andre forretninger typisk holder søndagslukket.

4. Vær opmærksom på vejret i Berlin

Grundet fastlandsklimaet i Berlin er der som regel 5-10 grader varmere i sommerperioden. Rejser du til Berlin om sommeren, vil du derfor typisk kunne opholde dig udenfor det meste af tiden. Omvendt er Berlin gerne 5-10 gradere koldere i vinterhalvåret, så husk at tage en ekstra sweater på, inden du skal på julemarked.

5. Husk miljømærket, hvis du rejser i bil

Rejser du til Berlin i egen bil, skal du huske at bestille det tyske miljømærke. Mærket fungerer som en miljøafgift for byens autoturister og er påkrævet for at kunne få lov til at køre i centrum. Miljømærket kan bestilles hjemmefra enten online eller gennem diverse bilforhandlere. Eksempelvis fås mærket gennem FDM.

6. Sæt dig ind i Berlins offentlige transport

Den offentlige transport i Berlin er særdeles effektiv, og det er derfor en af de bedste måder at komme rundt i byen på. Busser og U-Bahn/S-Bahn kører regelmæssigt, og transportnettet er forholdsvis overskueligt. Overvej i den forbindelse et Berlin WelcomeCard, som inkluderer fri transport og giver rabat til flere af Berlins seværdigheder. Husk desuden altid at stemple din billet på togstationen.

Læs mere om offentlig transport i Berlin her

10 seværdigheder, du skal opleve i Berlin

 1. Brandenburger Tor
 2. Reichstag
 3. Berliner Dom
 4. Alexanderplatz
 5. Siegessäule
 6. Checkpoint Charlie
 7. Stasi-fængslet
 8. Sanssouci Slot og Slotspark
 9. East Side Gallery
 10. Holocaust-monumentet - Mindesmærket for Jøder

Kontakt

Grupperejsebureauet

MEdlem af