44 94 60 90
Bestil et tilbud

Studietur til Dublin

- Tag på studietur til Dublin og oplev Oscar Wilde, Trinity college of Guinness

Studietur til Dublin

Den grønne ø i Europas nordvestlige hjørne er både udkantsområde og centrum og denne modsætning har dannet baggrunden for stor litteratur, dejlig musik og herlig irsk stuvning. Fra W.B. Yeats til Samuel Beckett, fra Irsk jig til Mary Black og U2 og fra påskeopstanden til de politiske spændinger om forholdet til Nordirland.

Dublin er historie, geografi, litteratur, biologi, sprog, musik, politik og lidt af hvert på samme tid. 

Dublin er ikke større, end at man kan gå fra Writers Museum i nord til Teeling destilleri i syd og midt i det hele ligger Temple Bar, hvor den irske stemning kryber ind under huden med et mylder af spillesteder, barer, teatre, butikker, gademusikanter og gøglere.

Kontakt Grupperejsebureauet i dag og få skræddersyet en studierejse fuld af gode oplevelser i Dublin:

Derfor skal jeres klasse tage på studierejse til Dublin

Vores studieture og skolerejser til Dublin har i mange år været blandt vores mest populære. Forklaringen er ligetil:

 • Dublin dækker alle studiets fag f. eks. kemi, historie, sprog, samfund og politik
 • Dublin er overskuelig og alle seværdigheder kan gøres til fods
 • Dublin har en mangfoldig kunst, kultur, musik og litteratur
 • Studér de irske rødder på en tur til Wicklow Mountains' storslåede natur
 • En udflugt til Belfast giver studieturen et spændende indblik i konflikten i Nordirland

 Se også: De 10 bedste seværdigheder i Dublin

Med Grupperejsebureauet bliver din planlægning af studieturen nemmere.

Vi sidder klar til at hjælpe med at tilrettelægge en lærerig studietur til Dublin, hvor I får set og oplevet alle de ting, I ønsker.

Vil du vide mere om Dublin eller har du brug for hjælp til det faglige program?

- så ring Tlf.: +45 44 94 60 90 - eller skriv til os

Priser på studietur til Dublin

Priserne er vejledende fra-priser

FLY 5 DAGE / 4 NÆTTER
01.11.24 - 28.02.25fra kr.2.485,-
01.03.25 - 31.10.25fra kr.2.695,-

Prisen inkluderer:

 • Flytransport tur/retur inkl. alle skatter og afgifter
 • 4 overnatninger i flersengsværelser
 • 4 x morgenmad
 • Vores katalog 'Let's go' Dublin!'
 • 24 timers vagttelefon
 • Afgift til Rejsegarantifonden
 • Udvidet Ansvarsforsikring for Rejsebureauet

Kontakt os i dag og få tilsendt et gratis, uforpligtende tilbud!

Pris pr. deltager

Fra 2.485 kr.

Se flere priser her
Hjælp til planlægning af studierejsen
Der er mange interesser i spil, når du skal arrangere en studierejse. Det faglige indhold, elevernes ønsker, rigtige flytider, godt hotel og så selvfølgelig prisen. Vi har udarbejdet en manual med inspiration og information om planlægning, deadlines, muligheder og en masse gode råd.
Download vores gratis guide med idéer og gode råd til planlægningen af studieturen.
Få inspiration til studieturens faglige indhold
Hvilke byer dækker studieturens faglige temaer? Nogle fag som f.eks. historie, samfund og geografi kan dækkes i alle byer, hvorimod andre fag som oldtid, sprog og religion er mere målrettet bestemte destinationer - vi hjælper gerne med planlægningen af aktiviteter og fagligt indhold.
Download vores faglige guide med idéer til studieturens aktiviteter og faglige indhold.

Dublin er perfekt til studieturen

Dublin dækker ethvert emne og enhver kombination af fag og interesser. Det er derfor nemt at få et godt og udbytterigt ophold med sin klasse, uanset hvilke fag, I rejser med.

Irland og Dublin er arnested for en enestående litterær tradition, der bl.a. kan opleves på Writers Museum og Trinity College Library, der rummer den største samling af viden i Irland.


De 10 bedste seværdigheder i Dublin

Klik og læs mere om hver enkelt seværdighed!

1. Guidet byrundtur
2. Dublin Castle
3. Guinness Storehouse
4. Latinerkvarteret Temple Bar
5. Trinity College
6. Kilmainham Gaol
7. St. Patrick katedralen
8. Grafton Street
9. Dublinia Museum
10. Wicklow Mountains

Andre seværdigheder

 1. Guidet byrundtur

Dublin centrum og de fleste seværdigheder ligger syd for floden Liffey og kan nemt udforskes til fods. For fuldt udbytte af studieturen kan det være en god idé med en guidet byrundtur.
Temaet for den guidede byrundtur kan enten være en generel introduktion  eller mere specifikke begivenheder, der danner baggrund for ruten: Påskeopstanden i 1916, irsk litteratur, irsk musik, vikinger eller emner efter eget valg.

Det er også muligt at tage en guidet cykeltur gennem byen.

2. Dubin Castle

På en studierejse med faget historie eller engelsk er Dublin Castle et oplagt besøg.

Som centrum for briternes overherredømme i Irland gennem godt 700 år fra 1204 til 1922, er Dublin Castle centralt placeret i byen og har fungeret som fæstning, fængsel og residens for de engelske statholdere.

Med landets selvstændighed i 1922 blev borgen overdraget til den nye irske regering og stadig i dag er mange af regeringens aktiviteter samlet her. 

Dublin Castle er i dag også et museum og dermed en stor turistattraktion.

Send mig et tilbud på en studietur til Dublin!

3. Guinness Storehouse

Ingen studietur i Dublin uden Guinness! Så enkelt må det siges.

Guinness Storehouse er Irlands største turistattraktion og et 'must', når man besøger Dublin. Bygningen, der består af syv etager, var tidligere et gæringsanlæg, men er nu blevet omdannet til en kæmpemæssig ”pint of Guinness”.

Tag eleverne med på den interaktive udstilling, der beskriver bryggeprocessen fra A til Z og Guinness’ historie. Fagene kemi, samfund og historie er rigt dækket ind med denne fantastiske oplevelse.

4. Latinerkvarteret Temple Bar

Temple Bar er Dublins farverige latinerkvarter med en overflod af pubber, liv og gademusikanter side om side med gallerier og butikker. Der hersker en livlig og imødekommende stemning.
Navnet stammer fra den oprindelige ejer af kvarteret, Sir William Temple, som købte det i 1600-tallet. I 1700-tallet var Temple Bar berygtet (eller måske berømmet) for sine værtshuse og bordeller. Temple Bar har siden fået et ordentligt kvarterløft og er i dag et populært samlingssted for både irere og turister.

5. Trinity College og Book of Kells

I hjertet af Dublin ligger Trinity College og det har det gjort siden 1592 som Irlands ældste
universitet. Den smukke bygning er ikke til at komme udenom på et besøg i Dublin, for her finder man Book of Kells, en af Irlands smukkeste skatte.

Book of Kells er et håndskrift, som menes at være nedfældet i 800-tallet af keltiske munke, som flygtede fra Iona ved Skotlands vestkyst til Kells nord for Dublin efter et angreb fra vikingerne. Skriftet har været opbevaret i Trinity College siden 1600-tallet. Håndskriftet indeholder de fire evangelier fra det nye testamente på latin, som på den tid var det kirkelige skriftsprog, og hører til en gruppe af overdådigt illuminerede skrifter med rigt ornamenterede initialer og evangelistbilleder.

Dublin er fyldt med spændende aktiviteter og fantastiske oplevelser for alle grupper.

Guinness Storehouse

Historien om Guinness er historien om Dublin gennem 250 år.  Guinness Storehouse er historie, kultur, kemi, organisation og økonomi og derfor et oplagt besøg for enhver gymnasieklasse.

 Find det her:

Dublins latinerkvarter Temple Bar

Navnet Temple Bar stammer fra den oprindelige ejer af kvarteret, Sir William Temple, som købte det i 1600-tallet. I 1700-tallet var Temple Bar berygtet for sine værtshuse og bordeller. 

Trinity College

Dublins ældste universitet med den berømte Book of Kells fra 800-tallet blev grundlagt i 1592 - et 'must' på studieturen.

Find det her:

Book of Kells

Bogen indeholder de fire evangelier på latin og kan være fremstillet af munke fra Iona, der flygtede til Kells efter et vikingeoverfald i år 806. Bogen blev flyttet til Trinity College omkring 1600-tallet.

”Det er let og ligetil at bruge Grupperejsebureauet, og de er gode til at sætte rejserne sammen. Jeg har kun oplevet hjælpsomhed og professionalisme, når der sker noget uventet, hvilket ikke er usædvanligt, når man planlægger rejser for gymnasieklasser”
Jørgen Slot, lektor ZBC, Vordingborg
6. Kilmainham Gaol

Fængslet blev bygget i 1796 og i brug frem til 1924 i forbindelse med oprettelsen af den irske fristat. Fængslet har huset en lang række fremtrædende irske oprørere, blandt andet Irlands senere præsident Eamon de Valera. Det var også her, at 14 ledere af påskeoprøret i 1916 blev henrettet ved skud. Er studieturens tema historie, samfund og politik har et besøg på Kilmainham Gaol første prioritet.

Det er kun muligt at besøge Kilmainham på en guidet tur og skal forhåndsreserveres.

7. St. Patrick katedralen

Irlands største kirke ligger i Dublin – St. Patrick katedralen fra 1100-tallet. På stedet her menes det, at Skt. Patrick døbte irerne i den kristne tro helt tilbage til 400-tallet med vand fra en brønd, der ligger under kirken. Kirkeskibet er enormt og udsmykningen i kirken centrerer sig om Skt. Patrick.

Skt. Patrick er Irlands nationalhelgen og ham, der bragte kristendommen til landet. Oprindeligt fra Britannien blev Patrick som ganske ung taget til fange af irske sørøvere og bragt til Irland, hvor han sidenhen slap fri og virkede som præst. Patrick døde den 17. marts omkring år 461, og fra 600-tallet blev han betragtet som en helgen. 

Skt. Patrick’s Day den 17. marts er den irske nationaldag og fejres overalt i og udenfor Irland.

En fantastisk oplevelse for en skoleklasse, et gymnasium eller andre grupper.

8. Grafton Street

Grafton Street er Dublins førende shoppinggade, som løber mellem St. Stephens Green og College Green centralt i Dublin.

9. Dublinia

Dublin blev grundlagt af danske vikinger i 800-tallet som en vigtig handelsby, og vikingerne er generelt tæt knyttet til landets tidlige historie. Derfor er der naturligvis et interaktivt vikingemuseum i Dublin, Dublinia, Her fås et godt indblik i vikingernes dagligdag, de arkæologiske udgravninger og de myter, der omgiver vikingetiden.

10. Wicklow Mountains

Syd for Dublin ligger nationalparken Wicklow Mountains. Området strækker sig over 20.000 ha og består hovedsageligt af skov, hede og mose og er hjemsted for de fleste af Irlands pattedyr.

I hjertet af Wicklow Mountains ligger Glendalough, der er grundlagt i slutningen af det 6. årh. som et klostersamfund. Wicklow Mountains var i øvrigt igennem århundreder samlingssted for irske klaner og landets religiøse udvikling.

Andre seværdigheder på studieturen til Dublin

Dublin og omegn bugner af spændende tilbud for skoler, gymnasieklasser og andre grupperejser.

Her er et par links til andre spændende oplevelser og faglige besøg på studieturen:

Ring til os +45 44 94 60 90 eller skriv til os og hør nærmere - vi sidder klar til at hjælpe med at skræddersy en studietur, der passer præcist til jeres behov.

Kontakt os i dag og få tilsendt et gratis, uforpligtende tilbud!

Udflugt til Belfast

En studietur til Dublin bør indeholde en udflugt til Nordirlands hovedstad Belfast, som ligger et par timers kørsel fra Dublin.

Delingen af den irske ø i Republikken Irland og Nordirland skete som et resultat af Republikken Irlands uafhængighed af Storbritannien i 1922. De tidligere Ulster-provinser har historisk været domineret af protestantiske unionister, der er efterkommere af skotter og englændere og som ønskede at bevare tilknytningen til Storbritannien. De katolske irlænderes forsøg på at indlemme Ulster i Republikken Irland mislykkedes og siden - især i sidste halvdel af 1900-tallet - har Nordirland været kimen til konflikter mellem de katolske republikanere og de protestantiske unionister. Konflikten er blevet aktualiseret med Englands udmeldelse af EU - også et spændende tema for en studierejse.

Belfast bærer stadig præg af de voldsomme begivenheder, der både er historie og nutid og en læring i sociale og religiøse skel, i politik og kultur.

De mest interessante seværdigheder i Belfast:
Gavlmalerierne i Shankill Road og fredslinjen

Shankill Road løber fra det centrale Belfast og 2,5 km mod vest. I området omkring Shankill Road bor overvejende protestanter. Motiverne er militante i deres udtryk og referer til de rå kampe mellem protestanter og katolikker i sidste halvdel af 1900-tallet. Studierejsens temaer som historie, kultur, politik og religion er i rigt mål dækket ind.

Crumlin Road Gaol

Fængslet Crumlin Road Gaol - The Crum - åbnede i 1846. Frem til lukningen i 1996 er ca. 25.000 kvinder, børn og politiske aktivister af enhver art ført til en uvis skæbne i The Crum. Bl.a. har Sinn Feins leder Gerry Adams siddet her.

Det Nordirske parlament Stormont

Det Nordirske Parlament Stormont ligger i et parkanlæg lidt uden for Belfast. Den historiske bygning, der blev indviet i 1932, er i dag rammen for den nordirske forsamling og har siden været genstand for mange politiske forhandlinger omkring konflikten. 

Titanic museet

Ved et besøg i Belfast kommer man ikke uden om Titanic museet, som er et af verdens mest besøgte museer. Titanic blev bygget på Harland & Wollfs skibsværft i og færdigt i 1911. På museet fortælles ikke blot historien on Titanic og hendes endeligt, men også om Belfasts rivende udvikling i starten af 1900-tallet.

Giant's Causeway

De ca. 40.000 sekskantede basaltsøjler, der udgør Giants Causeway, er et af de mest specielle naturfænomener i verden. De menes at være skabt af et vulkanudbrud for 60 millioner år siden og er et fascinerede landskab på den barske nordirske kyst.

Vi sidder klar til at hjælpe med at skræddersy en studietur til Dublin og Belfast.

Kontakt os i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud!

Kilmainham Gaol

Vikingemuseet Dublinia

Vægmalerierne i Belfast
Den politiske konflikt mellem katolikkerne og protestanterne er visuelt beskrevet på de mange vægmalerier, der skaber en dramatisk fortælling om konflikten.

Kontakt

Grupperejsebureauet

MEdlem af