44 94 60 90
Bestil et tilbud

Studietur til Lissabon

- Nellikerevolution, opdagelsesrejsende og EU-politik

Studietur til Lissabon

Tag på studietur til Lissabon og oplev den fortættede charme blandt byens historiske bygninger, de kompakte og snoede gader, de afskallede husfacader, sporvognene og kastanjesælgerne med deres duftende vogne.

Portugal havde i mange hundrede år status af europæisk stormagt på linje med England, Frankrig og Spanien og det ses tydeligt i hovedstadens monumentale paladser og brede boulevarder. På trods af landets position som udkantsområde, har Portugal i nyere tid placeret sig centralt i det europæiske samarbejde med en hastigt voksende handel og industri, hvilket gør Lissabon til det idéelle mål for fag som samfund, økonomi, handel, men også for andre fag inden for naturvidenskab samt musik, kunst og historie er der meget at komme efter.

Tag på studietur eller grupperejse til Lissabon og oplev den charmerende og fredelige by, der ligger lidt i skyggen af de hotte europæiske storbyer som BarcelonaRomParis og London.

Kontakt Grupperejsebureauet i dag for at få skræddersyet en studierejse fuld af spændende oplevelser i Lissabon.

En studietur eller studierejse til Lissabon giver et rigt fagligt udbytte, fordi: 
 • Lissabon er en overskuelig, fortættet og charmerende by
 • Lissabon er historie fra kolonimagt over diktatur til fredeligt demokrati
 • Lissabon er fyldt med museer inden for historie, kunst og folkekultur
 • Lissabon dækker alle fag f.eks. kemi, sprog, medie, teknologi og samfund
 • I Lissabon oplever man den portugisiske folkemusik Fado på nært hold

Se også: De 10 bedste seværdigheder i Lissabon

Med Grupperejsebureauet bliver din planlægning af studieturen nemmere

Vi sidder klar til at hjælpe med at tilrettelægge en lærerig studietur og grupperejse til Lissabon, hvor I får set og oplevet alle de ting, I ønsker.

Vil du vide mere om Lissabon, eller har du brug for hjælp til det faglige program?

- Så ring tlf: +45 44 94 60 90 – eller send os en mail!

Priser på studietur til Lissabon

Priserne er vejledende fra-priser

FLY 5 DAGE / 4 NÆTTER
 01.11.24 - 28.02.25fra kr.3.375,-
 01.03.25 - 31.10.25fra kr.3.585,-
Prisen inkluderer:
 • Flytransport tur/retur inkl. alle skatter og afgifter
 • 4 overnatninger i flersengsværelser
 • 4 x morgenmad
 • Vores katalog 'Let's go' Lissabon!'
 • 24 timers vagttelefon
 • Afgift til Rejsegarantifonden
 • Udvidet Ansvarsforsikring for Rejsebureauet

 Kontakt os i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud!

Pris pr. deltager

Fra 3.375 kr.

Se flere priser her
Hjælp til planlægning af studierejsen
Der er mange interesser i spil, når du skal arrangere en studierejse. Det faglige indhold, elevernes ønsker, rigtige flytider, godt hotel og så selvfølgelig prisen. Vi har udarbejdet en manual med inspiration og information om planlægning, deadlines, muligheder og en masse gode råd.
Download vores gratis guide med idéer og gode råd til planlægningen af studieturen.
Få inspiration til studieturens faglige indhold
Hvilke byer dækker studieturens faglige temaer? Nogle fag som f.eks. historie, samfund og geografi kan dækkes i alle byer, hvorimod andre fag som oldtid, sprog og religion er mere målrettet bestemte destinationer - vi hjælper gerne med planlægningen af aktiviteter og fagligt indhold.
Download vores faglige guide med idéer til studieturens aktiviteter og faglige indhold.

Monumentet over Portugals opdagelsesrejsende

Vasco da Gama, Ferdinand Magellan og Henrik Søfareren er de mest kendte af de portugisiske eventyrere, der i det 15. årh. gik på opdagelse og erobringer på den afrikanske vestkyst, til Indien og Østen.

Monumentet Padrao dos Descobrimentos blev først opført i 1940 og restaureret i 1960, 500-året for Henrik Søfarerens død.

De 10 bedste seværdigheder i Lissabon

Klik og læs mere om hver enkelt seværdighed

1. Castelo de Sao Jorge
2. Lissabons Oceanario
3. Kongebyen Sintra
4. Middelalderbyen Obidos og vingård
5. Vingård José Maria de Fonseca
6. Belèm
7. Jeronimus kloster
8. Torre de Belém
9. Bryggeriet Central de Cervejas
10. Sporvogn linje 28

Andre seværdigheder i Lissabon

1. Castelo de Sao Jorge

Efter at kong Alfonso Henriques havde erobret Lissabon fra Maurerne i 1147 genopbyggede han bjergfæstningen til residens for Portugals konger. Borgen blev ombygget flere gange og sidst af Salazar i 1938.
Nyd den smukke udsigt over Lissabon og ikke mindst turen derop eller ned, der går gennem de snævre  og charmerende gyder i Alfama

2. Lissabons Oceanario

Europas største akvarium Oceanário, der består af et 5000 kubikmeter stort akvarium i midten og 24 mindre akvarier rundt om, ligger i den nordlige del af Lissabon. Her finder man en kæmpe samling af forskellige fiskearter som hajer, søheste, rokker og et væld af farvestrålende fisk. I Oceanário gengives livet i alle verdenshavene fra pingviner i det arktiske hav til de eksotiske fiskearter i Det Indiske Ocean. Oceanário blev bygget i forbindelse med Verdensudstillingen i Lissabon i 1998. Oceanário ligger ved Parc de Nacöes som er det gamle Expo-98 område.

3. Kongebyen Sintra

Det tidligere sommerresidens for de portugisiske konger ligger 30 km uden for Lissabon og er en inspirerende kilde til et studium af Portugals historie. I selve byen ligger slottet Palácio Nacional de Sintra, som oprindeligt var en maurisk borg og senere ombygget i flere stilarter. Det fortryllende Palácio da Pena, en broget blanding af flere stilarter, ligger malerisk på en klippetop i Parque da Pena lidt uden for byen. Sintra blev i 1995 erklæret 'World Heritage' af UNESCO. 

En tur til Sintra er oplagt for enhver studierejse eller grupperejse, der interesserer sig for historie, kunst og naturskønhed - en lærerig og fantastisk oplevelse.

4. Middelalderbyen Obidos og vingård

Middelalderbyen Óbidos ligger på en bjergtop og har omkring 3.000 indbyggere. Navnet Óbidos stammer fra det latinske ord "oppidum", som betyder citadel eller borg. Det specielle ved middelalderbyen er, at den stadig er beboet. De gamle og velplejede huse fra middelalderen ligger i meget smalle og snorlige brolagte gyder og er en unik oplevelse.
En tur til Obidos kan kombineres med et lærerigt og spændende besøg på en vingård.

En tur for gruppen, hvor fagene kemi, økonomi og historie går hånd i hånd.

5. Vingård José Maria de Fonseca

Besøg vingården José Maria de Fonseca, som ligger i byen Azeitão 40 km syd for Lissabon. Dette er en af Portugals mest traditionsrige vingårde og har mere end 200 år på bagen. Turen starter med et besøg i gårdens museum med kort resumé af deres historie og på rundturen besøges 3 vinkældre og vingårdens smukke have. Turen slutter af med af smage nogle af deres berømte vine.

Lissabon er fyldt med spændende aktiviteter og fantastiske oplevelser for alle grupper. 

”Det er altid en fornøjelse at samarbejde med Grupperejsebureauet. Det har jeg gjort i mange år til mange forskellige europæiske destinationer. Der er altid forskellige løsninger til hoteller, afrejsetider m.v.. Grupperejsebureauet er også konkurrencedygtig på priserne. Medarbejderne på Grupperejsebureauet er i den grad serviceorienterede. Jeg kan på det varmeste anbefale Grupperejsebureauet, når der skal vælges rejebureau til en studietur til en gymnasieklasse."
Jørn Møller Nielsen Lektor, U/Nord - Hillerød Handelsgymnasium
6. Belèm

Ca. 10 km sydvest for centrum ligger forstaden Belém med Jerónimosklosteret, Belémtårnet, Søfarermonumentet, Karetmuseet og præsidentpaladset, Palácio de Belém. Belém er uløseligt forbundet med Portugals storhedstid som søfartsnation i 1500-t. Herfra drog de opdagelsesrejsende af sted og her kastede Vasco da Gama anker efter at have fundet søvejen til Indien i 1498. Det var herfra Vasco de Gama, Henrik Søfareren og Christoffer Colombus stævnede ud på deres opdagelses- og handelsrejser.

7. Jeronimus kloster

Jerónimosklosteret, som blev opført i taknemmelighed herfor, er et enestående eksempel på den specielle portugisiske manuelinske stil, estilo manuelino, der kendetegnede Lissabons første arkitektoniske blomstringstid i perioden 1490-1540. I kirken hviler flere portugisiske konger, ligesom der findes sarkofager for Vasco da Gama og Portugals nationaldigter Luís de Camões.  

8. Torre de Belém

Belémtårnet er et manuelinsk-gotisk fæstningstårn, der blev opført mellem 1515 og 1521 af Francisco de Arruda med sejl, tovværk, ankre og snoede søjler. Tårnet blev opført til minde om Vasco de Gama og byens skytshelgen São Vicente og fungerede som et led i byens forsvar. Fra 1580 til 1828 fungerede tårnet som statsfængsel og i 1983 kom Belémtårnet på UNESCOs Verdensarvsliste.

9. Bryggeriet Central de Cervejas

Ligger i Vialonga lidt nord for Lissabon. Få en spændende gennemgang af ølbrygningen, kemien og forklaring af salg og marketing på det portugisiske marked. central de Cervejas er et besøg for fagene kemi, virksomhedsøkonomi, samfund - og så er det en lærerig oplevelse for alle.

10. Sporvogn linje 28

En rejse til Lisabon inkluderer en tur med sporvognen. Hop ombord på Lissabons sporvogn nr. 28 og oplev Lissabons krogede gader, de afskallede huse og det finurlige trafikkaos på ruten. Sporvogn linje 28 er den længste rute i Lissabon, der tager dig gennem Alama, Baixa, Graca og Estrela kvartarene. Sporvognen stopper ved endestationen Martim Moniz, der ligger nord for Baixa-området.

Andre seværdigheder i Lissabon

Lissabon er fyldt med spændende aktiviteter og faglige tilbud til skoler, gymnasieklasser og andre grupperejser.

Her er et par links til andre spændende oplevelser og faglige på besøg på studieturen:

Ring til os +45 44 94 60 90 eller skriv til os og hør nærmere - vi sidder klar til at hjælpe med at skræddersy en studietur, der passer præcist til jeres behov.

Kontakt os i dag og få tilsendt et gratis, uforpligtende tilbud!

Kontakt

Grupperejsebureauet

MEdlem af