44 94 60 90
Bestil et tilbud

Studietur til Firenze

- Tag på studierejse til Firenze og oplev renæssancen, kunsten og gastronomien

Studietur til Firenze

Firenze er bedst kendt som Renæssancens fødested og store personligheder som Michelangelo, Dante, Machiavelli og Galileo har alle haft deres virke her. Men Firenze er meget mere end Renæssancen.

Firenze er også kemi på en toscansk vingård, geologi og kunst i de store marmorbrud i Carrrara, historie i de smukke middelalderbyer Siena og San Gimignano, kunst over alt på byens mange museer og fantastiske oplevelser i den italienske stemning.

Uanset studieturens faglige indhold, så er Firenze en spændende, sjov og lærerig oplevelse for hele klassen.

Kontakt Grupperejsebureauet i dag for at få skræddersyet en studierejse fuld af gode oplevelser i Firenze.

En studietur eller studierejse til Firenze giver et rigt fagligt udbytte, fordi:
 • Firenze er tradition og modernitet, regional bevidsthed og globalt udsyn
 • Firenze er fængslende kunst, kultur og historie i øjenhøjde
 • Firenze er Renæssancens hjemby
 • Firenze dækker alle fag f.eks. kemi, sprog, billedkunst, matematik og samfund
 • Firenze er læring under varmere himmelstrøg

Se også: De 10 bedste seværdigheder i Firenze

Med Grupperejsebureauet bliver din planlægning af studieturen nemmere.

Vi sidder klar til at hjælpe med at tilrettelægge en lærerig studietur og grupperejse til Firenze, hvor I får set og oplevet alle de ting, I ønsker.

- Ring tlf: 45 44 94 60 90 – eller send os en mail!

Priser på studietur til Firenze

Priserne er vejledende fra-priser

 FLY 5 DAGE / 4 NÆTTER
 01.11.24 - 28.02.25fra kr.2.985,-
 01.03.25 - 31.10.25fra kr.3.175,-
Prisen inkluderer:
 • Flytransport tur/retur inkl. alle skatter og afgifter
 • 4 overnatninger i flersengsværelser
 • 4 x morgenmad
 • Vores katalog 'Let's go' Firenze!'
 • 24 timers vagttelefon
 • Afgift til Rejsegarantifonden
 • Udvidet Ansvarsforsikring for Rejsebureauet

 Kontakt os i dag og få tilsendt et gratis, uforpligtende tilbud!

Pris pr. deltager

Fra 2.985 kr.

Se flere priser her
Hjælp til planlægning af studierejsen
Der er mange interesser i spil, når du skal arrangere en studierejse. Det faglige indhold, elevernes ønsker, rigtige flytider, godt hotel og så selvfølgelig prisen. Vi har udarbejdet en manual med inspiration og information om planlægning, deadlines, muligheder og en masse gode råd.
Download vores gratis guide med idéer og gode råd til planlægningen af studieturen.
Få inspiration til studieturens faglige indhold
Hvilke byer dækker studieturens faglige temaer? Nogle fag som f.eks. historie, samfund og geografi kan dækkes i alle byer, hvorimod andre fag som oldtid, sprog og religion er mere målrettet bestemte destinationer - vi hjælper gerne med planlægningen af aktiviteter og fagligt indhold.
Download vores faglige guide med idéer til studieturens aktiviteter og faglige indhold.

Kunst i Firenze

Firenze var centrum for økonomi, handel, politik, videnskab, kunst og kultur i renæssancen.

De mange museer vidner om byens storhedstid og en studietur til Firenze vil få mange sjove og lærerige oplevelser.

Men ikke kun på byens museer blomstrer kunsten - også i det daglige bybillede støder man overalt på kunstnerisk udfoldelse.

De 10 bedste seværdigheder i Firenze

1. Santa Maria del Fiore
2. Ponte Vecchio
3. Galleria degli Uffizi
4. Museo Galileo
5. Mercato Centrale
6. Kemisk analyselaboratorium
7. Fabriksbesøg i Firenze
8. Vingårdsbesøg
9. Museo Leonardiano i Vinci
10. Siena og San Gimignano

Se flere andre seværdigheder her 


1. Santa Maria del Fiore

Firenzes domkirke Santa Maria del Fiore er blevet ét af symbolerne på den italienske renæssance og med sin næsten 100 meter høje kuppel et meget bastant symbol på den stærke relation mellem italienerne og deres religion. Et relevant besøg for klassen, der rejser med fagene billedkunst eller historie.

2. Ponte Vecchio

Førhen var det almindeligt, at butikker blev bygget på broer – en tradition der er stort set forsvundet. Bare ikke på Ponte Vecchio, hvor der har været handelsdrivende siden 1200-tallet, og med lidt fantasi kan man stadig føle sig hensat til en svunden tid på broen. Som den eneste af Firenzes broer blev Ponte Vecchio forskånet under tyskernes bombardement af byen under 2. verdenskrig, og her foregår til stadighed en livlig handel – i dag med souvenirs. Her kan eleverne lære den ædle kunst at prutte om prisen

3. Galleria degli Uffizi

Ved Ponte Vecchio ligger Galleria degli Uffizi – i daglig dansk tale Uffizi'erne – som er et af de vigtigste kunstmuseer i Italien og særligt repræsenteret er nogle af Renæssancens største mestre: Botticelli, Raffaello, Leonardo da Vinci og mange flere. Museet er et absolut must for klasser, der rejser med billedkunst eller historie.

4. Museo Galileo

Museet er viet til italienske videnskabsfolk fra 1500-tallet med hovedfokus på Galileo Galilei, som var toscaner. Her er rekonstruktioner af en række af hans eksperimenter, hans teleskop og nogle af hans originale dokumenter. Rejser I med videnskabelige fagretninger, så er der god viden at hente på museet her.
Rejser I med faget geografi kan eleverne fordybe sig i, hvordan 1500.tallets kartografer mente, at verden så ud.

5. Mercato Centrale

Den ægte toscanske oplevelse kommer man tæt på i Mercato Centrale, der åbnede i 1874. Markedet kan minde om en sydende sydlandsk udgave af Torvehallerne i København - blot større og mere historisk. Kød-, fiske- og osteboder side om side lokker og er en fryd for både øjet og ganen. Her kan klassen tage et velfortjent hvil og spise frokost som de lokale.

Firenze er fyldt med spændende aktiviteter og fantastiske oplevelser for alle grupper

Jeg har gennem årene planlagt og gennemført en lang række studierejser til forskellige destinationer (fx Berlin, Madrid, London, Bruxelles) med Grupperejsebureauet som rejsearrangør. Her får jeg altid professionel rådgivning om valg af hotel, transport og muligheder for aktiviteter på turen. Der er altid hurtigt svar på mine henvendelser, og i det hele taget får man en uovertruffen service. Det giver stor tryghed, både før og under rejsen.
Christian Milling, Aalborg Studenterkursus
6. Kemisk analyselaboratorium

For klasser, der rejser med faget biokemi, er et besøg og en rundvisning på et kemisk analyselaboratorium et spændende programpunkt på studieturen. De fleste laboratorier ligger uden for Firenze, men kan nås med bybussen.

7. Fabriksbesøg

Hvis den faglige vinkel på studierejsen er virksomhedsøkonomi, afsætning, produktion eller international økonomi, så kan klassen med fordel besøge en af de mange fabrikker i Firenze og omegn: en pastafabrik, en maskinfabrik, en modevirksomhed eller noget helt fjerde.

8. Vingårdsbesøg

I Toscana ligger vingårdene strøet ud med løs hånd, og det er oplagt at besøge en vingård, hvis faget kemi indgår som en del af studieturens faglige program. Vingårdsbesøget er populært, men det kan eventuelt opgraderes til et besøg på et vinslot.

9. Museo Leonardiano i Vinci

Multigeniet Leonardo da Vinci har fået dedikeret et museum i sin hjemby Vinci øst for Firenze. Da Vinci var én af Renæssancens mest indflydelsesrige personligheder, og han udfoldede sig som maler, billedhugger, arkitekt, ingeniør, videnskabsmand og opfinder, hvorfor et besøg her er lærerigt, hvis klassen rejser med fagene billedkunst, fysik, matematik, historie og teknologi.
Museet kan med fordel kombineres med et besøg i Lucca eller San Gimignano.

10. Siena og San Gimignano

Tag klassen med på en spændende og lærerig dagstur ud af Firenze til Siena og San Gimignano. Siena lokker med sin middelalderlige charme og smalle labyrintiske gader, hvor tårne og paladser kæmper om den trange plads. Byen centrerer sig om Piazza del Campo med det gotiske rådhus Palazzo Pubblico, der har tjent til inspiration for udlægningen af Københavns Rådhus.

San Gimignano er byen med de mange tårne - i dag er der 13 af 72 tårne tilbage, som alle blev opført i Middelalderen af velslåede familier som et iøjnefaldende symbol på rigdom. Byen ligger på en højderyg i 324 meters højde og tårnene giver byen en imponerende profil.

Andre seværdigheder på studieturen til Firenze

Firenze er fyldt med spændende aktiviteter og faglige tilbud til skoler, gymnasieklasser og andre grupperejser.

Her er et par links til andre spændende aktiviteter og besøg på studieturen:

Ring til os +45 44 94 60 90 eller send en mail og hør nærmere - vi sidder klar til at hjælpe med at skræddersy en studietur, der passer præcist til jeres behov.

Kontakt os i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud.

Kontakt

Grupperejsebureauet

MEdlem af