44 94 60 90
Bestil et tilbud

Studietur til Hamborg

- Tag på studietur til Hamborg og oplev søfartshistorie, teknologi og kunst

Studietur til Hamborg

Få en lærerig og sjov grupperejse, studierejse eller skolerejse til Hamborg, der er en af Tysklands ældste og mest velhavende byer.

Hamborg er med sine 1,8 millioner indbyggere Tysklands næststørste by og for den gamle by har havnen altid været ryggraden i økonomien. Havnen den næststørste i Europa og hvert år håndteres ca. 9.500 skibe, hvoraf ca. halvdelen er containerskibe.

Hamborg er en moderne storby, der tilbyder spændende historiske seværdigheder bl.a. på grund af havnens betydning for handel med hele verden. Der er mange spændende og historiske kvarterer og seværdigheder, som f.eks. det gamle St. Pauli, The Beatles historien, "Reeperbahn" eller en helt ny bydel HafenCity, der huser 12.000 indbyggere. Området Speicherstadt er verdens største sammenhængende pakhuskompleks, bygget for over 100 år siden og som i dag rummer udstillinger, gallerier, butikker og mange af byens maritime museer.

Tag på busrejse, studierejse eller grupperejse til Hamborg og oplev den moderne havneby, der har faglige tilbud på alle niveauer og til alle klasser.

Kontakt Grupperejsebureauet i dag for at få skræddersyet en studierejse fuld af spændende oplevelser i Hamborg.

En studietur eller studierejse til Hamborg giver et rigt udbytte, fordi:
 • Hamborg har et rigt klassisk og moderne teater-, musik- og kulturliv
 • Hamborg er et oplagt studie i økonomi, teknologi og organisation
 • Hamborg er fyldt med museer med en lærerig fortælling om byens maritime fortid
 • Som hansestad er Hamborg geografisk, historisk og kulturelt tæt forbundet med Danmark
 • En studierejse eller skoletur til Hamborg er billig, sjov og lærerig

Se også: De 10 bedste seværdigheder i Hamborg

Med Grupperejsebureauet bliver din planlægning af studieturen nemmere.

Vi sidder klar til at hjælpe med at tilrettelægge en lærerig skoletur, studietur og grupperejse til Hamborg, hvor I får set og oplevet alle de ting, I ønsker.

- Ring tlf: 45 44 94 60 90 – eller send os en mail!

Priser på studietur til Hamborg

Priserne er vejledende fra-priser

 BUS 4 DAGE / 3 NÆTTER ANTAL PERSONER4968
01.11.23 - 28.02.24 fra kr. 1.395,- 1.270,-
 01.03.24 - 31.10.24 fra kr. 1.595,- 1.440,-

Prisen inkluderer:

 • Bustransport tur/retur
 • 3 overnatninger i flersengsværelser
 • 3 x morgenmad
 • 24 timers vagttelefon
 • Afgift til Rejsegarantifonden
 • Udvidet Ansvarsforsikring for Rejsebureauer

Kontakt os i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud!

Pris pr. deltager

Fra 1.270 kr.

Se flere priser her
Bæredygtige studierejser med bus
Busrejser er en bæredygtig transport på linje med togrejser. Især store grupper har fordele af en busrejse, da der er et godt overblik over gruppe, transportlogistikken er meget fleksibel og ikke mindst prisen er i bund.
Fordelene ved en studietur med bus:
 • Ved mindst 25 personer er en busrejse den billigste transport
 • Gruppen bliver kørt fra skolen til hotellet på destinationen
 • Bussen er til rådighed til udflugter under opholdet
 • Gruppen bliver rystet godt sammen undervejs
 • Pause hver 4. time, hvor man kan strække benene
 • Fleksibilitet i forhold til rejsetidspunkter
Hjælp til planlægning af studierejsen
Der er mange interesser i spil, når du skal arrangere en studierejse. Det faglige indhold, elevernes ønsker, rigtige flytider, godt hotel og så selvfølgelig prisen. Vi har udarbejdet en manual med inspiration og information om planlægning, deadlines, muligheder og en masse gode råd.
Download vores gratis guide med idéer og gode råd til planlægningen af studieturen.

Elbphilharmonie

Elbphilharmonie blev indviet i 2017 og er tænkt som Hamborgs nye vartegn.

Der er ikke kun tale om et spændende koncerthus, men et kulturhus i bredeste forstand med boliger, hotel, restauranter og en fantastisk udsigt over Hamborg på en platform i 37 meters højde.

De 10 bedste seværdigheder i Hamborg

Klik og læs mere om hver enkelt seværdighed

1. Pakhusene Speicherstadt
2. Krydderimuseet Spicy
3. Ballinstadt Immigrations Museum
4. Koncerthuset Elbphilharmonie
5. Havnerundfart
6. Neuengamme
7. Containertur i Hamborg havn
8. Miniatur Wunderland
9. St. Michaelis kirke
10. Beatles Tour

Andre seværdigheder i Hamborg

1. Pakhusene Speicherstadt

Verdens største pakhuskompleks Speicherstadt er kendetegnet af store rødstensbygninger i gotisk stil med grønne gavle, karnapper og tårne, der spejler sig i de mange kanaler, der gennemskærer området på kryds og tværs.
Speicherstadts lange rækker af røde pakhuse er opført 1885-1927 på begge sider af smalle kanaler, så kaffe, te, krydderier, silke, tobak og tæpper kunne sejles direkte ind fra bl.a. fjernøsten. Området blev brugt som frihavn, hvor varerne kunne overdrages, uden at der skulle betales told.

Bygningerne er i dag fredet, og nogle bygninger er blevet til museer, hvoraf de fleste har direkte forbindelse til områdets historie. Speicherstadt kom i 2015 på Unescos verdensarvsliste.

2. Krydderimuseet Spicy

Når man træder ind i lokalerne krydderimuseet Spicy, rammes man af en forunderlig blanding af eksotiske dufte fra fjerne egne af verden. Store sække fyldt med krydderier, gamle maskiner fra flere århundreder og plancher med fotos beretter om tidligere tiders arbejde med krydderierne. Her kan man dufte og røre ved og blive klogere på 50 forskellige krydderier.
Hvad består karry af, hvor mange varianter findes der, og hvordan opbevares det bedst? Det og meget mere, gives der svar på ved dette spændende besøg.
Museet er indrettet i en af de tidligere pakhuse i Speichestadt, der oprindligt fungerede som modtagelsescenter for krydderierne fra Østen.

3. BallinStadt Immigrations Museum

Mere end fem millioner mennesker er gennem tiden rejst til Den Nye Verden via Hamborgs havn for at finde lykken i Amerika. Fra 1850 til 1930 var bygningerne hjemsted for millioner af europæere, der ventede på at emigrere. Bygningerne blev opført i 1901 og opkaldt efter direktøren af Hamborg-Amerika linjen Albert Ballin.
På dette historiske sted i de tidligere udvandrerhaller vækkes emigranternes spændende historier, deres drømme og deres håb igen til live i tre rekonstruerede pavilloner. Det prisbelønnede koncept i BallinStadt rummer på et 2.000 m² stort udstillingsområde interaktive elementer, multimedie-oplevelsesstationer og mere end 1.500 originale genstande.

Indlæg et besøg i BallinStadt i studieturens eller skolerejsens program og få en spændende  lærerigt oplevelse.

4. Koncerthuset Elbphilharmonie

Elb philharmonie er Hamborgs nyeste koncertsal, der blev indviet 11. januar 2017. Udover tre koncertsale rummer bygningen hotel, restauranter, boliger og parkeringshus samt en offentligt tilgængelig udsigtsplatform. Fra begyndelsen var målet et nyt vartegn for byen og skabe et kulturelt fyrtårn for alle byens borgere.
Der er en stor koncertsal med 2150 siddepladser, en lille sal med 550 pladser og den tredje sal, det såkaldte Kaistudio, med 170 siddepladser. Mellem murstenssokkelen og glasfacaden befinder der sig i en højde af 37 meter den offentlig tilgængelige udsigtsplatform Plaza.

5. Havnerundfart

Havnen i Hamborg er Tysklands største og en af de største i verden. Her ligger nogle af de største containerskibe og krydstogtskibe. En virkelig spændende havnerundfart, der kommer hele vejen rundt om de historiske museumsskibe, de store industrianlæg og de gigantiske containerskibe.

Turen starter ved St. Pauli Landungsbrücken og varer en times tid og er med sikkerhed studieturens maritime højdepunkt for både lærere og elever.

Hamborg er fyldt med spændende aktiviteter og fantastiske oplevelser for alle grupper. 

"Jeg har rejst med flere gymnasieklasser til tre forskellige rejsemål, bl.a. Firenze, Lissabon og Athen og har hver gang oplevet en professionel service og kompetent vejledning i Grupperejsebureauet. Der har været en villighed til at hjælpe i alle situationer."
Angela Carstensen, Lektor Marie Kruses Gymnasium i Farum
6. Neuengamme

Sydøst for Hamborg ligger den tidligere koncentrationslejr Neuengamme, der i Danmark nok kendes bedst for i 1945 at blive "Skandinavierlejren", da lejren fungerede som indsamlingssted for alle danske og norske fanger, før de blev transportet mod nord i de berømte "Hvide busser". Guidet rundvisning.

Fra 1938 til 1945 blev over 80.000 mænd og 13.500 kvinder fængslet i KZ-lejren Neuengamme og dens mere
end 85 satellitlejre. Indtil krigens afslutning mistede mindst 42.900 mennesker livet i lejren. 

Neuengamme er et minde- og læringssted, som bevarer historien om SS-terrorens rædsler og ofre - et oplagt besøg i undervisningen om nazismens årsager og følger.

7. Containertur i Hamborg havn – ’fra pebersæk til logistiker’

Vi tilbyder en faglig og underholdende rundvisning i en af Europas største havne.
På turen oplever man det historiske Hamborg med den oprindelige havn ved Nicolai fleet, museumsskibene Rickmer Rickmers og Cap San Diego og de unikke industri- og havneanlæg, der er starten på en ny bydel. Turen går videre over Köhlbrandbrücke til de store containerterminaler, hvor gigantiske containerkraner laster og losser døgnet rundt.

Levende undervisning om en havn som forretning, som arbejdsplads, som kulturelt mødested og som historie - en undervisning, som dækker fagene samfund, virksomhedsøkonomi, afsætning, fysik og historie.

8. Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland, der er indrettet i et tidligere pakhus i Hamburg Speicherstadt, regnes for at være verdens største modelbaneanlæg. Det omfatter ca. 1500 m2 modelflade og vil, når det er fuldt udbygget i 2020, brede sig over i alt 2300 m2.Hele anlægget er i skala H0 (1:87) og er integreret i modellandskaber, der fremstiller Skandinavien, Hamburg, Harzen, Schweiz, Østrig, USA m.fl.

Modelbaneanlægget omfatter ud over modeltog også gader og motorveje med kørende modelbiler, lufthavn med startende og landende modelfly, havneanlæg med modelskibe, der sejler ind og ud af et havneområde med flod og ebbe m.m. 

9. St. Michaelis kirke

Skt. Michaelis Kirken er den største kirke i Hamborg med siddepladser til i alt 2.500 personer. Kirken har 5 store orgler, der dagligt spilles op til en lille orgelkoncert kl 12.
Byggeriet af kirken påbegyndtes helt tilbage i 1647, men den oprindelige bygning blev ødelagt efter et lynnedslag tilbage i 1600-tallet. Siden har kirken gennemgået flere gennemgribende renovationer som følge af brand samt bombeangreb under anden verdenskrig. Skt. Michaelis Kirken er i dag en af Hamborgs 5 lutherske hovedkirker, og er yderligere den mest kendte kirke i byen.
Kirken er blevet opført som en klassisk barok kirke og er dedikeret til ærkeenglen Michael, som afbilledes i form af en statue henover indgangen til kirken.

10. Beatles Tour

Følg I fodsporene på The betales, der hvor det hele begyndte. I starten af 1960’erne optrådte The Beatles på forskellige klubber i Hamborg, inden de rigtigt brød igennem med ”Love me Do” i december 1962. Beatles satte mange fingeraftryk i den periode, de boede i Hamborg. Oplev spillestederne, gaderne og hotellerne, hvor bandet opholdte sig, når de besøgte Hamburg. En sjov og lærerig oplevelse, selvom studieturen eller skolerejsen måske ikke har musik på skemaet.

Andre seværdigheder i Hamborg

Hamborg er fyldt med spændende aktiviteter og faglige tilbud til skoler, gymnasieklasser og andre grupperejser.

Her er et par links til andre spændende oplevelser og faglige på besøg på studieturen:

Ring til os +45 44 94 60 90 eller skriv til os og hør nærmere - vi sidder klar til at hjælpe med at skræddersy en studietur, der passer præcist til jeres behov.

Kontakt os i dag og få tilsendt et gratis, uforpligtende tilbud!

Kontakt

Grupperejsebureauet

MEdlem af