44 94 60 90
Bestil et tilbud

Studietur til Island

- Oplev vulkaner, gejsere, gletsjere, klippeformationer og lær om Islands historie.

Studietur til Island

Island ligger i Nordatlanten og er kendt for sin usædvanlige natur. På Island kan I opleve vulkaner, gejsere, gletsjere, klippeformationer og meget andet. Island er også særligt kendt for Den Blå Lagune, hvor I har mulighed for at svømme rundt i et varmt, mineralholdigt saltvand fra undergrunden, imens I er omgivet af lavasten og sorte sandstrande.

Island byder ikke kun på smuk natur, landet har også en rig og interessant kultur. Landet har ca. 370.000 indbyggere, hvoraf de fleste af dem bor i hovedstaden Reykjavik. Her har I mulighed for at besøge det smukke koncert- og operahus, Harpa samt Hallgrimskirken der er kendetegnet ved dens 74 m høje særpræget tårn. 

Island byder også på spændende historiske steder, som I kan besøge på jeres vej. Et forslag  kunne være Altinget – Islands parlament, Thingvellir National Park eller Geysir geothermal area (Den Gyldne Cirkel), som alle 3 er meget populære turistattraktioner. 

Kontakt Grupperejsebureauet i dag for at få skræddersyet en studierejse fuld af spændende oplevelser på Island.

Derfor skal jeres klasse tage på studietur til Island

Island er den perfekte destination for en studietur. Det skyldes at I har mulighed for at lære en masse om deres natur, kultur og historie, samtidig med, at i kan opleve deres mange spændende seværdigheder.

En studietur eller studierejse til Island giver et rigt fagligt udbytte, fordi:

  • Island byder på usædvanlige natur hvor du kan opleve vulkaner, gejsere, gletschere, klippeformationer og meget andet.
  • Island dækker alle fag – f.eks. de naturfaglige fag og kombinerer den faglige læring med fantastiske oplevelser.
  • Island har en interessant historie.
  • Island er et land med mange spændende seværdigheder.

Kontakt Grupperejsebureauet i dag for at få skræddersyet en studierejse fuld af spændende oplevelser på Island.

Se også: De 10 bedste seværdigheder på Island.

Med Grupperejsebureauet bliver din planlægning af studieturen nemmere

Vi sidder klar til at hjælpe med at tilrettelægge en lærerig studietur og grupperejse til Island, hvor I får set og oplevet alle de ting, I ønsker.

Ring tlf: +45 44 94 60 90 – eller skriv til os!

Priser på studietur til Island

Priserne er vejledende fra-priser

FLY  5 DAGE / 4 NÆTTER
01.11.24 - 28.02.25fra kr. 3.185,-
01.03.25 - 31.10.25fra kr. 3.350,-
Prisen inkluderer:
  • Fly- eller bustransport tur/retur inkl. alle skatter og afgifter
  • 3 eller 4 overnatninger i flersengsværelser
  • 3 eller 4 x morgenmad
  • 24 timers vagttelefon
  • Afgift til Rejsegarantifonden
  • Udvidet Ansvarsforsikring for Rejsebureauet

Kontakt os i dag og få tilsendt et gratis, uforpligtende tilbud!

De 10 bedste seværdigheder på Island

Island er fyldt med spændende aktiviteter og seværdigheder til studieture og grupperejser. Her ser du 10 af de mest populære seværdigheder i den historiske by:

1. Den Gyldne Cirkel - Geysir geothermal area

Gå ikke glip af Geysir, Gullfoss og Tingvellir, samlet også kaldes for Islands Gyldne Cirkel. Geysir er et geotermisk område med varme kilder, hvor gejseren Strokkur skyder en 20 meter høj søjle af varmt vand op hver 4-8 minut. Gullfoss, Islands mest besøgte vandfald, består af smeltevand fra Langjökull gletsjeren og falder i tre trin. Faldet er i alt på 32 meter.

Tingvellir, stedet hvor vikingerne i år 930 indstiftede Altinget, byder også på et unik landskab. Her kan du bl.a. se hvordan de to tektoniske plader langsomt rykker sig fra hinanden. Tingvellir National Park er et UNESCO verdensarvsområde.

2. Den Blå Lagune

Den blå lagune er nok Islands største turistattraktion. Lagunens geotermiske havvand er mineralholdigt og er særlig kendt for dets positive effekt på huden. Lagunen er en kunstigt anlagt sø, hvor vandet er 38-40 grader varmt – året rundt.

3. Altinget – Islands parlament

Altinget er Islands ældste og øverste institution. Altinget blev indstiftet i år 930 på Tingvellir (Tingsletten) og markerer oprettelsen af Island som land. Altinget er central i det islandske folks historie og er grundpillen i den Islandske forfatning. Altinget kan besøges efter aftale.

4. Reykjanes halvøen

Reykjanes halvøen er en UNESCO Global Geopark med et væld af interessante steder og seværdigheder. På en heldagstur på Reykjanes vil det være oplagt at besøge Krysuvik, et geotermisk aktivt område der byder på søjler af damp, boblende mudderhuller og farvestrålende varme kilder. Et par minutters kørsel herfra står de fantastiske Krysuvikurberg klipper hvor havfugle yngler i tusindvis. I den lille fiskerlandsby Grindavík kan man besøge MAGMA: museum for jordenergi og saltfisk og på ”broen mellem kontinenterne” kan man stå mellem de Nordamerikanske og Eurasiske tektoniske plader.

5. Hallgrimskirken

Byggeriet af kirken begyndte i 1945 og stod færdigbygget i 1986. Kirken er dedikeret til den islandske poet Hallgrimur Petursson (1614-1674), særligt kendt for sine passionssalmer. Inde i kirken finder man et imponerende orgel med 5275 orgelpiber. Foran kirken står statuen af Leifur Eriksson (ca. 970-ca. 1020), som menes at være den første der opdagede Amerika 500 år før Columbus.

Det er gratis at komme ind i kirken, mens der tages entré til det 73 m. høje tårn. Fra tårnet har man en fantastisk udsigt over byen.

6. Hellisheidi - geotermisk udstilling

Hellisheidarvirkjun (eller blot Hellisheidi) kraftvarmeværk ligger på vulkanen Hengill i det sydlige Island. Hellisheidi er det største kraftværk på Island og det næststørste geotermiske kraftværk i verden. Det geotermiske kraftværk blev oprettet for at levere elektricitet til Reykjavik.

7. Isgrottetur og vandring på gletsjere - Skaftafell

Isgrottetur og vandring på gletsjere - Skaftafell er en fantastisk oplevelse, hvor man kan komme helt tæt på isen og opleve den fra en helt anden vinkel.

Tag på isgrottetur, hvor du får muligheden for at gå på Vantnajökull, europas største gletsjer, i Skaftafell Nationalpark. I isgrotten kommer man helt tæt på isen og kan se de smukke isformationer fra en helt anden vinkel.

8. Hvalsafari

Tag med på denne oplevelsesrige bådtur og oplev de mægtige pattedyr på nært, men sikkert hold. Turen starter på the Whale Watching Center i Reykjaviks gamle havn, hvor guiden tager imod jer. De mest almindelig arter er vågehvaler, marsvin og hvidnæse delfin. Det sker at også finhvaler, pukkelhvaler og også spækhuggere kan finde på at kigge forbi. Som afslutning på turen kan et besøg på museet Whales of Iceland anbefales.

NB! Forekomsten af hvaler nær kysten kan variere afhængig af sæson og ressourcer på føde. Det kan derfor ikke gives hval-garanti.

9. Perlan

Den kuppelformede glasbygning hviler på seks massive varmvandstanke ikke langt fra centrum. Perlan er et museum og planetarium. I udstillingen Wonders of Iceland kan man få et indblik i gletsjere, geologi og dyreliv i Island. Perlan har desuden et velbesøgt observationsdæk med 360 graders panoramaudsigt. Observationsdækket kan besøges uden adgang til museet.

10. Nordlys 

Island ligger på en breddegrad på ca. 64 grader nord, hvilket gør det til et af de bedste steder i verden, at opleve nordlys i. Nordlys er et naturligt fænomen, der opstår, når solen skinner på isen i polare områder. Norlys kan ses fra september til april, og de kraftige og smukke lys gør Island til et af de mest populære rejsemål for at opleve dette fænomen.

Andre seværdigheder på Island

Island er fyldt med mange forskellige aktiviteter til skoler, gymnasieklasser og andre gruppe- eller studierejser.

Her er et par links til andre spændende oplevelser og besøg til studieturen:

Ridning på islandsk hest

Mød den islandske hest og lær at ride den særegne gangart Tølt.

Koncert- og operahus Harpa

Prisvindende koncerthus og konferencecenter i Reykjavik.

Sculpture & Shore Walk

Spadseretur langs Reykjaviks nordkyst med udsigtspunkter og kunst.

Ring til os +45 44 94 60 90 eller skriv og hør nærmere om vores rejser - vi sidder klar til at hjælpe med at skræddersy en studietur, der passer præcist til jeres behov.

Kontakt os i dag og få tilsendt et gratis, uforpligtende tilbud!

Pris pr. deltager

Fra 3.185 kr.

Se flere priser her
Hjælp til planlægning af studierejsen
Der er mange interesser i spil, når du skal arrangere en studierejse. Det faglige indhold, elevernes ønsker, rigtige flytider, godt hotel og så selvfølgelig prisen. Vi har udarbejdet en manual med inspiration og information om planlægning, deadlines, muligheder og en masse gode råd.
Download vores gratis guide med idéer og gode råd til planlægningen af studieturen.
Få inspiration til studieturens faglige indhold
Hvilke byer dækker studieturens faglige temaer? Nogle fag som f.eks. historie, samfund og geografi kan dækkes i alle byer, hvorimod andre fag som oldtid, sprog og religion er mere målrettet bestemte destinationer - vi hjælper gerne med planlægningen af aktiviteter og fagligt indhold.
Download vores faglige guide med idéer til studieturens aktiviteter og faglige indhold.

Kontakt

Grupperejsebureauet

MEdlem af