44 94 60 90
Bestil et tilbud

Studietur til Athen

- oldtid, EU-politik og vingårdsbesøg

Studietur til Athen

Athen udfolder sig som et fascinerende kludetæppe af gammelt og nyt, klassisk og moderne, skønt og uskønt.

Plákas charmerende små snoede gader, Monastirakis marskandisere og de mange pittoreske kirker slås om den trange plads med betonbygninger og store omfartsveje, der omkranser det centrale Athen.

Athen indtager en central position i den vestlige verdens historie og kulturforståelse og kun få steder i verden kan bryste sig af at have bidraget mere til udviklingen af den moderne vesteuropæiske selvforståelse: demokrati, filosofi, videnskab, teater og musik er blot nogle få af Athens mange bidrag til det Vesteuropa, vi kender i dag.

Kontakt Grupperejsebureauet i dag for at få skræddersyet en studierejse fuld af gode oplevelser i Athen.

En studietur eller studierejse til Athen giver et rigt fagligt udbytte, fordi:

 • Athen er den vestlige civilisations vugge
 • Athen dækker mange fag, matematik, samfundsfag, historie og musik
 • I Athen kan de fleste seværdigheder gøres til fods
 • I Athen henlægges undervisningen til et mildt middelhavsklima

Se også: De 10 bedste seværdigheder i Athen


Med Grupperejsebureauet bliver din planlægning af studieturen nemmere.

Vi sidder klar til at hjælpe med at tilrettelægge en lærerig studietur og grupperejse til Athen, hvor I får set og oplevet alle de ting, I ønsker.

Vil du vide mere om Athen, eller har du brug for hjælp til det faglige program?

-så ring tlf.: +45 44 94 60 90 – eller send os en mail!

Priser på studietur til Athen

Priserne er vejledende fra-priser

FLY 5 DAGE / 4 NÆTTER
 01.11.24 - 28.02.25fra kr.3.185,-
 01.03.25 - 31.10.25fra kr.3.485,-
Prisen inkluderer:
 • Flytransport tur/retur inkl. alle skatter og afgifter
 • 4 overnatninger i flersengsværelser
 • 4 x morgenmad
 • Vores katalog 'Let's go' Athen!'
 • 24 timers vagttelefon
 • Afgift til Rejsegarantifonden
 • Udvidet Ansvarsforsikring for Rejsebureauet

 Kontakt os i dag og få tilsendt et gratis, uforpligtende tilbud!

Pris pr. deltager

Fra 3.185 kr.

Se flere priser her
Hjælp til planlægning af studierejsen
Der er mange interesser i spil, når du skal arrangere en studierejse. Det faglige indhold, elevernes ønsker, rigtige flytider, godt hotel og så selvfølgelig prisen. Vi har udarbejdet en manual med inspiration og information om planlægning, deadlines, muligheder og en masse gode råd.
Download vores gratis guide med idéer og gode råd til planlægningen af studieturen.
Få inspiration til studieturens faglige indhold
Hvilke byer dækker studieturens faglige temaer? Nogle fag som f.eks. historie, samfund og geografi kan dækkes i alle byer, hvorimod andre fag som oldtid, sprog og religion er mere målrettet bestemte destinationer - vi hjælper gerne med planlægningen af aktiviteter og fagligt indhold.
Download vores faglige guide med idéer til studieturens aktiviteter og faglige indhold.

Athen - demokratiets vugge

En studietur til Athen er en rejse til arkæologiens skattekammer, den vestlige civilisations vugge og demokratiets filosofiske frontfigurer.

Nationalgarden, évzones - i deres klassiske dragter, vogter det græske parlament.

De 10 bedste seværdigheder i Athen

Klik og læs mere om hver enkelt seværdighed

1. Akropolis
2. Plaka med Anafiotika
3. Syntagmapladsen
4. Det græske parlament
5. Glasfabrik
6. Produktion af velvære- og hudplejeprodukter
7. Udflugt til Kap Sounion
8. Korinth og Isthmia på Peloponnes
9. Udflugt til Mykene, Nafplion og Epidauros
10. Det antikke Delfi og Osios Loukas-klosteret

Andre seværdigheder

1. Akropolis

Alle kender Akropolis, alle kender Parthenon. Klippen tårner sig op i centrum af byen og betegnes af nogle som det vigtigste antikke monument i Europa. Akropolis behøver ingen nærmere introduktion! På en studietur til Athen er et besøg på Akropolisklippen et must.

2. Plaka med Anafiotika

Plaka er hjertet af Athen med gågader med et væld af tavernaer, cafeer og souvenirbutikker, og på skråningen af Akropolishøjen ligger den lillebitte bydel Anafiotika, hvor huse og trapper er bygget direkte ind i klippen og mest af alt minder om en lille ø-landsby med yndige hvidkalkede huse. Området er et oplagt udgangspunkt for en byvandring med klassen.

3. Syntagma

Syntagamapladsen kan bedst sammenlignes med Rådhuspladsen. Her ligger parlamentsbygningen, som i øvrigt oprindeligt er et kongeslot bygget til Grækenlands første konge, Otto. På Syntagmapladsen findes den ukendte soldats grav, som bevogtes af evzonerne, der iført de karakteristiske kilte, knæstrømper og pompon-sko går æresvagt ved graven.

4. Det græske parlament

Det græske samfund og grækernes selvopfattelse har været voldsomt udfordret på grund af den økonomiske krise gennem de senere år og ikke mindst i forhold til EU og resten af Europa. Det har bragt nye politiske kræfter frem, og det nye politiske landskab har naturligvis også sat sine spor i parlamentets sammensætning. Rejser I med fagene historie eller samfundsfag, så er et besøg et godt fagligt supplement til studieturen.

5. Glasfabrik

Fremstilling af glas har ældgamle rødder og kendes helt tilbage fra 5000 f.Kr., hvor de første glas sandsynligvis blev produceret i Mesopotamien.
Hvor glas i oldtiden var en luksusvare på grund af den omstændelige fremstillingsproces, er det i dag en samlebåndsvare. Under besøget vil der være en grundig gennemgang af moderne glasfremstilling og fremvisning af produktion.

Athen er fyldt med spændende aktiviteter og fantastiske oplevelser for alle grupper.

"Jeg har de sidste syv år udelukkende benyttet mig af Grupperejsebureauet, når jeg har rejst med en klasse til udlandet. Det har jeg, fordi jeg altid har oplevet et både meget imødekommende og professionelt team, som vil gøre alt for at finde den bedste løsning og det bedste tilbud. Uanset hvilke udfordringer jeg har mødt, enten i planlægningsfasen eller under afviklingen af rejsen, er det blevet løst hurtigt og med et virkeligt højt serviceniveau. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Grupperejsebureauet."
Majken Friis Lektor, Espergærde Gymnasium og HF
6. Produktion af velvære- og hudplejeprodukter

Tag eleverne med på virksomhedsbesøg hos én af Grækenlands største producenter af cremer og olier til velvære, hår- og hudpleje. Virksomhedens filosofi bygger på Hippokrates’ holistiske tilgang til krop og sundhed, og produkterne fremstilles udelukkende af naturlige ingredienser.

7. Udflugt til Kap Sounion

Giv klassen en pause fra storbyen med en udflugt til Kap Sounion, som ligger på sydspidsen af Attika ca. 80 km. syd for Athen. Sounio og er mest kendt for det smukt placerede Poseidontemplet. Besøget ved templet kan med fordel kombineres med en dukkert i det azurblå Ægæiske hav.

8. Korinth og Isthmia på Peloponnes

Korinth var i antikken den største og rigeste by på Peloponnes, vigtig handelsby og moderby for en lang række græske kolonier på Sicilien og i Syditalien. Korinth ligger ved foden af en høj klippe, Akrokorinth. Korinth har været ramt af utallige jordskælv og plyndringer gennem oldtiden.

Korinth bestyrede også Poseidonhelligdommen ved Isthmia. Her afholdtes hvert andet år de Isthmiske Lege, hvorfor her er et stadion bevaret udover Poseidonhelligdommen.

Udflugten understøtter fagene historie, idræt og matematik

9. Udflugt til Mykene, Nafplion og Epidauros

På en heldagstur til Argolishalvøen på Peloponnes får eleverne et lærerigt afbræk fra storbyen. Området var et af de tættest befolkede områder af Grækenland i bronzealderen, og regionen er bedst kendt for det befæstede paladskompleks Mykene, som har lagt navn til den mykenske kultur. Paladset blev i 1300-tallet f.Kr.befæstet med enorme kyklopmure og var et religiøst, politisk og adminstrativt centrum i regionen. Næste stop er Nafplion, som fra 1829 til 1834 var det befriede Grækenlands første hovedstad. Byen ligger fortryllende smukt ved vandet i Argolisbugten.

Ikke langt fra Nafplion ligger det antikke Epidauros, som var viet til lægeguden Asklepios. Mest kendt er nok teatret i Epidauros, et af de mest velbevarede teatre i Grækenland.

10. Det antikke Delfi og Osios Loukas klostret

Delfi var igennem oldtiden en af de mest betydningsfulde Apollonhelligdomme i Grækenland. Særligt kendt er Delfi for sit orakel – en kvindelig forkynder af Apollons svar.Udover Apollonhelligdommen er her skathuse, et stadion til de afholdelse af de Pythiske lege og et teater.
30 km sydøst for Delfi ligger Osios Loukas klostret, viet til den lokale eneboer Loukas. Klostret er opført i starten af 1000-tallet og i klosterets kirke er der fine eksempler på byzantinske fresker og mosaikker. Her bor stadig enkelte munke, og gudstjenester bliver stadig afholdt i kirken, men ellers fungerer klosteret i dag mest som museum.

Andre seværdigheder i Athen

Athen er fyldt med spændende aktiviteter og faglige tilbud til skoler, gymnasieklasser og andre grupperejser.

Her er et par links til andre spændende oplevelser og faglige på besøg på studieturen:


Ring til os +45 44 94 60 90 eller send os en mail og hør nærmere - vi sidder klar til at hjælpe med at skræddersy en studietur, der passer præcist til jeres behov.

Kontakt os i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud!

Kontakt

Grupperejsebureauet

MEdlem af