44 94 60 90
Bestil et tilbud

Studietur til Edinburgh

- Det skotske højland, skotsk politik og whiskydestilleri

Studietur til Edinburgh

Tag på studietur eller grupperejse til Edinburgh og oplev den hyggelige skotske hovedstad, der oser af historie. Edinburgh byder på flot arkitektur og spændende seværdigheder og er samtidig et godt udgangspunkt for at en udflugt til det skotske højland.

Princess Street Gardens deler Edinburgh midt over. På den ene side ligger den georgianske New Town grundlagt i det 18. århundrede med George Street som midterakse. På den anden side Old Town med Edinburgh Castle, byens største attraktion, knejsende på toppen.
Old Town har beholdt sine smalle gyder og stræder formet efter naturens luner, kendt som closes og wynds, og man skal ikke bruge meget fantasi for at føle sig som en del af middelalderen, når man drejer om hjørner her og kigger ned ad de små, mørke gyder.

Edinburgh er den ideelle destination for studieturen, da alle byens seværdigheder kan opleves til fods.

Kontakt Grupperejsebureauet i dag for at få skræddersyet en studierejse fuld af gode oplevelser i Edinburgh.

En studietur eller studierejse til Edinburgh giver et rigt fagligt udbytte, fordi:
 • Edinburgh er fuld af historiske seværdigheder
 • Edinburgh dækker alle fag - f.eks. kemi, sprog, medie, teknologi og samfund
 • Edinburgh kan kombineres med udflugt for klassen til det imponerende højland
 • Edinburgh og Skotland er i en spændende samfundsmæssig udvikling
 • Edinburgh er perfekt for en studietur, da alle seværdigheder kan opleves til fods

Se også: De 10 bedste seværdigheder i Edinburgh

Med Grupperejsebureauet bliver din planlægning af studieturen nemmere.

Vi sidder klar til at hjælpe med at tilrettelægge en lærerig studietur og grupperejse til Edinburgh, hvor I får set og oplevet alle de ting, I ønsker.

Vil du vide mere om Edinburgh, eller har du brug for hjælp til det faglige program?

- Så ring tlf: +45 44 94 60 90 – eller skriv til os!

Priser på studietur til Edinburg

Priserne er vejledende fra-priser

 FLY 5 DAGE / 4 NÆTTER
 01.11.24 - 28.02.25fra kr.2.595,-
 01.03.25 - 31.10.25fra kr.2.695,-

Prisen inkluderer:
 • Flytransport tur/retur inkl. alle skatter og afgifter
 • 4 overnatninger i flersengsværelser
 • 4 x morgenmad
 • Vores katalog 'Let's go' Edinburgh!'
 • 24 timers vagttelefon
 • Afgift til Rejsegarantifonden
 • Udvidet Ansvarsforsikring for Rejsebureauet

 Kontakt os i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud!

Pris pr. deltager

Fra 2.595 kr.

Se flere priser her
Hjælp til planlægning af studierejsen
Der er mange interesser i spil, når du skal arrangere en studierejse. Det faglige indhold, elevernes ønsker, rigtige flytider, godt hotel og så selvfølgelig prisen. Vi har udarbejdet en manual med inspiration og information om planlægning, deadlines, muligheder og en masse gode råd.
Download vores gratis guide med idéer og gode råd til planlægningen af studieturen.
Få inspiration til studieturens faglige indhold
Hvilke byer dækker studieturens faglige temaer? Nogle fag som f.eks. historie, samfund og geografi kan dækkes i alle byer, hvorimod andre fag som oldtid, sprog og religion er mere målrettet bestemte destinationer - vi hjælper gerne med planlægningen af aktiviteter og fagligt indhold.
Download vores faglige guide med idéer til studieturens aktiviteter og faglige indhold.

Det skotske højland

 En tur til det skotske højland er en tur ind i den skotske sjæl, den skotske historie og den skotske natur. 

De 10 bedste seværdigheder i Edinburgh

Klik og læs mere om hver enkelt seværdighed:

1. Edinburgh Castle
2. Royal Mile - byens livsnerve
3. Det skotske parlament
4. The Scotch Whisky Experience
5. Mary King’s Close
6. Forth Bridge
7. Pitlochry - destilleri og hydroelektrisk dæmning
8. Det skotske højland - Loch Katrine og destilleri
9. Stirling, Falkirk sluseanlæg og destilleri
10. Melrose og Rosslyn-kapellet

Andre seværdigheder i Edinburgh

1. Edinburgh Castle

Da Edinburgh Castle blev opført i 1000-tallet var det for at holde folk ude – i dag er det med til at tiltrække turister i hobetal. Anlagt på toppen af en udslukt vulkan tårner Edinburgh Castle sig op som byens ikoniske vartegn, og er ikke uden grund en af Skotlands mest populære attraktioner.

Slottet har spillet en afgørende rolle i Skotlands historie i mere end 1000 år, og har gennem tiden været på både skotske og engelske hænder. Med fagene historie og samfundsfag er et besøg på slottet helt oplagt.

2. Royal Mile – byens livsnerve

Fra Edinburgh Castle træder man ud på Royal Mile, der er ”livsnerven” i den gamle bydel. Strækningen stammer fra Middelalderen og forbinder fire gamle gader med utallige små spændende sidegader. Gaden strækker sig præcis én mil (1,6 km) fra Edinburgh Castle til kongeslottet Holyrood. Her ligger gamle, flotte bygninger, moderne caféer, forretninger og museer som perler på en snor.

3. Det Skotske Parlament

Det skotske parlament blev etableret i 1997, de 129 medlemmer træder sammen i 1999 – men Parlamentsbygningen blev først indviet af dronning Elizabeth i 2004 under stor bevågenhed. Bygningen står i arkitektonisk skarp kontrast til kongeslottet Holyrood, der er parlamentets nabo. Den futuristiske og organiske bygning er tegnet af den catalanske arkitekt Enric Miralles.

På studieturen til Edinburgh er det muligt at få en rundvisning i det skotske parlament. Politik i Skotland er en spændende og dynamisk affære, og det er muligt at få et møde med en politker, så eleverne kan få førstehåndsindtryk af landets politiske liv.

4. The Scotch Whisky Experience

Intet siger Skotland som whisky! Og intet besøg i Edinburgh uden en whisky-oplevelse, så hvorfor ikke tage klassen med på The Scotch Whisky Experience, hvor hele produktionsprocessen fra gæring over destillering til lagringen bliver forklaret. Her er verdens største whiskysamling i øvrigt også udstillet

5. Mary King’s close

Indtil 1700-tallet boede en stor del af Edinburghs indbyggere omkring Royal Mile og tætte bebyggelser – så tætte at gaderne betegnes som gyder (’close’). Området blevet delvist revet ned og ombygget i 1800-tallet, men dele af det blev bevaret. Blandt andet Mary King’s close, som er en række sammenhængende gyder, som i dag ligger under jorden. Det siges at gyderne er hjemsøgte – eleverne vil under alle omstændigheder få et godt indblik i Edinburghs historie.

Edinburgh er fyldt med spændende aktiviteter og fantastiske oplevelser for alle grupper.

I 2010 valgte jeg at rejse med Grupperejsebureauet, da de kunne tilbyde en god pris til Barcelona. Vi havde en fantastisk tur, især den tur de havde arrangeret for os til Dali´s hus og Museum. Året efter gik turen til Berlin, hvor vi blandt andet så Museum für Naturkunde. Siden har jeg rejst med Grupperejsebureauet hvert år, hvor der altid har været stor hjælp til at få inspiration, arrangeret ture med biokemisk indhold og løst pludseligt opståede problemer, hvilket sammen med prisen, er grunden til at jeg stadigvæk gerne rejser med dem.
Michael Munck / Sukkertoppen Gymnasium, Next

6. Forth Bridge

Hvis studierejsen tager afsæt i faget matematik, så er det værd at besøge broen over Forth fjorden, der forbinder South og North Quensferry 14 kilometer øst for Edinburgh. Broen blev indviet i 1890 og er et stykke skotsk ingeniørkunst og symbol på den industrialisering, som Edinburgh gennemgik på daværende tidspunkt. Forth Bridge er en jernbanebro og verdens første stålkonstruktion af sin størrelse (broen er knap 2500 meter lang).

Forth Bridge kan nås med toget fra Waverley eller Haymarket Station og er bestemt et besøg værd.

7. Pitlochry - destilleri og hydroelektrisk dæmning

Det er oplagt at lave en heldagstur til det smukke skotske højland, og den hyggelige by Pitlochry er et godt udgangspunkt. Her ligger også et af Skotlands meste berømte og ældste destillerier, Blair AthoI, som blev grundlagt i 1798. Der vil være en rundvisning og forklaring af selve fremstillingen.

Fagene fysisk, matematik og biologi kan indarbejdes på turen med et stop ved Loch Faskally, hvor der er en hydroelektrisk dæmning og en laksestige i floden Tay.

8. Det skotske højland

Tag klassen med på heldagsudflugt til det skotske højland, hvor I besøger det berømte Glenturret destilleri, som fremstiller Famous Grouse whiskyen. Herefter går turen videre til Centralskotland og gennem den enorme og smukke nationalpark The Trossachs med stop i byen Callender.
The Trossachs er kendt for sine mange søer - lochs - og der vil være en times sejlads på Loch Katrine med afgang fra Trossachs Pier.

9. Stirling - Falkirk sluseanlæg

Stirling med den mægte borg Stirling Castle spiller en central historie i den skotske historie. Strategisk placeret for enden af floden Forth markerer Stirling grænsen mellem det skotske høj- og lavland og har helt tilbage til Romertiden dannet kulisse for voldsomme kampe. I 1400- og 1500-tallet var byen residens for kongeslægten Stuart, og Stirling Castle er fra denne periode.
Ved byen Falkirk ligger Falkirk Wheel – et imponerende roterende slusesystem, der forbinder floderne Forth og Clyde, der ligger med en højdeforskel på 24 meter. Tidligere brugte bådene en dag på at komme igennem 11 sluser – i dag er de igennem på et kvarter.
Og ingen tur uden et besøg på et whiskydestilleri, så turen fortsætter til det berømte Glenturret destilleri, som fremstiller Famous Grouse whiskyen.

10. Melrose og Rosslyn-kapellet

Hvis litteratur og faget historie er omdrejningspunktet for studieturen, så tag på heldagsudflugt syd for Edinburgh, hvor første stop er Scott’s View - den skotske forfatter Sir Walter Scott, har lagt navn til.

i Melrose findes resterne af det imponerende kloster, Melrose Abbey, som blev grundlagt i 1136 af munke fra cistercienserordenen. 

I Rosslyn-kapellet, som ligger umiddelbart syd for Edinburgh, vil man genkende interiøret fra filmen Da Vinci mysteriet, hvis afsluttende scene foregår netop her. Kapellet er opført midt i 1400-tallet og er forbløffende velbevaret.

Andre seværdigheder på studieturen til Edinburgh

Edinburgh er fyldt med gode faglige tilbud til skoler, gymnasieklasser og andre grupperejser.

Her er et par links til andre spændende oplevelser og faglige på besøg på studieturen:

Ring til os +45 44 94 60 90 eller send os en mail og hør nærmere - vi sidder klar til at hjælpe med at skræddersy en studietur, der passer præcist til jeres behov.

Kontakt os i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud.

Kontakt

Grupperejsebureauet

MEdlem af