44 94 60 90
Bestil et tilbud

Studietur til Stockholm

- Oplev en kulturrig og historisk storby

Studietur til Stockholm

Stockholm er hovedstaden i Sverige og en af Skandinaviens absolutte højdepunkter. Tag på studietur til Stockholm og oplev interessante seværdigheder og kulturelle oplevelser, i storbyen der har flere hundrede års historie bag sig.

Er I på udkig efter en studietur med et bredt fagligt udbytte, så er Stockholm det oplagte valg. Stockholm er i dag et af de førende europæiske kulturcentre, og tiltrækker besøgende fra hele verden. Den gamle bydel Gamla Stan er et af de mest charmerende steder, og her finder du et væld af historiske bygninger som bl.a. Drottningholm Slot, samt museer, parker og restauranter.

På en studietur til Stockholm kan I opleve byens charme, besøge ikoniske steder, lære om byens historie, opleve byens kultur og smukke svenske natur. Får i brug for en pause fra seværdighederne, så udforsk de lokale markeder og shoppingmuligheder, som Stockholm også byder på.

Med lette transportmuligheder som både fly, tog og bus, er Stockholm hurtig og let at komme til. Så tøv ikke med at tage på studietur i det svenske og få en spændende og faglig tur.  

Kontakt Grupperejsebureauet i dag for at få skræddersyet en studierejse fuld af spændende oplevelser i Stockholm.

Derfor skal jeres klasse tage på studietur til Stockholm

En studietur til Stockholm giver et rigt fagligt udbytte, fordi: 

 • Stockholm er spækket med museer, der giver indblik i landets historie 
 • Stockholm har en unik geografisk placering, der er værd at studere 
 • Stockholm byder på spændende arkitektur 
 • Stockholms mange slotte fortæller om landets historie som et monarki  
 • Stockholms kulturliv byder på musik og kunst i verdensklasse 

Se også: Studietur til Berlin og studietur til Krakow.

Med Grupperejsebureauet bliver din planlægning af studieturen nemmere

Vi sidder klar til at hjælpe med at tilrettelægge en lærerig studietur og grupperejse til Stockholm, hvor I får set og oplevet alle de ting, I ønsker.

Ring tlf: +45 44 94 60 90 – eller skriv til os!

Priser på studietur til Stockholm

Priserne er vejledende fra-priser

TOG - 5 dage / 4 nætter
01.11.24 - 28.02.25fra kr.2.365,-
01.03.25 - 31.10.25fra kr.2.485,-
BUS - 6 dage / 3 nætterAntal personer4965
01.11.24 - 28.02.25fra kr.1.725,-1.525,-
01.03.25 - 31.10.25 fra kr.2.125,-1.895,-
FLY - 5 dage / 4 nætter
 01.11.24 - 28.02.25fra kr.2.635,-
 01.03.25 - 31.10.25fra kr.2.785,-
 
Prisen inkluderer:
 • Tog-, bus- eller flytransport tur/retur inkl. alle skatter og afgifter
 • 3-4 overnatninger i flersengsværelser
 • 3-4 x morgenmad
 • 24 timers vagttelefon
 • Afgift til Rejsegarantifonden
 • Udvidet Ansvarsforsikring for Rejsebureauet

 Kontakt os i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud!

De 10 bedste seværdigheder i Stockholm 

Stockholm byder på en lang række seværdigheder, som er værd et besøg. Her er de 10 bedste som i bør lægge vejen forbi på jeres studietur:

1. Vasamuseet 

Tag et smut forbi Vasamuseet på jeres studietur og oplev en af Stockholms mest populære seværdigheder. Museet udstiller blandt andet det fortryllende Vasa skib, som er verdens bedst bevarede skib fra det 17. århundrede. Til trods for 300 år på havets bund består skibet i dag nærmest kun af originaldele.  

2. Drottningholm 

Oplev det smukke Drottningholm Slot, der i dag huser medlemmer af den svenske kongefamilie. I 1754 stod slottet færdigt efter at have været gennem en omfattende renovering som følge af en brand i 1697. Slottet byder på en rig historie, smuk arkitektur og betagende kunst.

Tip: Gå en hyggelig tur i den offentlige Slotspark, hvor I blandt andet kan opleve Hofteatret og den kinesiske pavillon.  

3. Stadshuset 

Stockholms rådhus, Stadshuset, står stolt som et vartegn på byen. Bygningen blev opført mellem 1911 og 1923 i en svensk nationalromantisk stil, og har blandt andet et 106 meter højt tårn. Stadshuset fungerer som hovedsæde for hele kommunen og bygningen er især kendt for sine smukke sale. Kom og oplev et af Sveriges mest kendte bygninger og besøg Den Blå Sal, hvor der årligt bliver holdt den velkendte Nobelprisfest. 

4. Moderna Museet  

Moderna Museet er til jer, der ønsker at fordybe jer i moderne kunsthistorie. Museet blev grundlagt i 1958 og i dag kan man opleve værker fra blandt andet Pablo Picasso og Henri Matisse. Går I desuden en tur i det nærliggende område, vil I opleve endnu flere museer, hvor kunst og arkitektur er i centrum. Stockholms Moderna Museet er derfor et oplagt valg for alle, der ønsker at fordybe sig i kunstens verden. 

5. ABBA The Museum 

Tag på en rejse tilbage til 70'erne på det svenske ABBA museum. De fleste associerer Sverige med den legendariske musikgruppe, og I kan på museet få en uforglemmelig oplevelse samtidig med, at I lærer om popmusik og kultur i 1970’erne. Turen rundt i museet bliver guidet af gruppemedlemmernes beretninger, som du kan lytte til via museets uddelte høretelefoner. Musset, som åbnede dørene i 2013, er derfor den perfekte seværdighed til jer, som har faget musik. 

6. Storkyrkan 

Sæt Storkyrkan på jeres program og fordyb jer i kirkens lange og spændende historie. Kirken blev først opført i det 13. århundrede og har siden gennemgået adskillige ombygninger og renoveringer, blandt andet i 1309, hvor kirkebygningen blev ombygget og navngivet efter Sankt Nikolaus. Kirken så sin seneste renovering i 1700-tallet og Storkyrkan byder i dag på et utroligt smukt interiør.  

7. Kungliga Operan 

Sveriges kongelige opera åbnede sine døre i januar 1773, og har en lang og spændende historie bag sig. Blandt andet finder I fortællingen om Kong Gustav 3., som i 1782 lagde navn til den nye opera og blot 10 år senere blev dræbt i selvsamme bygning. Operaen er siden dens åbning blevet renoveret af flere omgange, og i dag byder den forunderlige bygning på originale kunstværker helt fra 1899. Kom og oplev Kunliga Operans storslåethed og måske endda en forestilling. 

8. Gamla Stan 

Gamla Stan er Stockholms gamle bydel, og er placeret på Stadsholm i centrum af hovedstaden. Området er især karakteriseret ved sine brostensgader og farverige arkitektur fra det 17. og 18. århundrede. Gamla Stan er blandt de største middelalder byområder i Europa og har derfor en rig historie, som med sikkerhed kan vække din interesse. Bydelen byder desuden på et rigt kulturliv og er i dag blandt Stockholms mest besøgte steder. 

9. Hagaparken 

Når man er i Stockholm, kan man med god samvittighed tage et smut forbi den fortryllende Hagapark, som er en engelskinspireret park. Parken blev opført mellem år 1780 - 1797 for kong Gustav 3. og blev tegnet af en række arkitekter. I dag byder den 144 hektar store park på en masse smuk natur og beundringsværdige bygninger. Da parken blev opført med en kongelig lystpark i tankerne, kan man finde flere historiske bygninger, som er værd et kig. Blandt andet finder man Koppartälten, som blev opført i 1790 og tager form som et romersk telt. Hagaparken har desuden det velkendte ‘butterfly house’ - et drivhus med mere end 700 sommerfugle.  

10. Sejltur i Skærgården 

I Stockholm er der massere at se, og har man ikke meget tid, så er en sejltur i den 80 km lange Skærgården den perfekte måde at opleve byen på. Vandet snor sig gennem byens gader og man har derfor et godt udsyn til en masse af Stockholms kendte bygninger. Med de mange turistbåde er det sikkert, at I kan finde en god plads til at nyde sejlturen.  

Andre seværdigheder på studieturen til Stockholm 

Stockholm er spækket med spændende aktiviteter og fagligt relevante tilbud til skoler, gymnasieklasser og andre grupperejser. Her er 5 andre seværdigheder: 

Nordiska Museet

Oplev den historiske fortælling om livet i norden. 

Gröna Lunds Tivoli

En forlystelsespark i det centrale Stockholm.

Skansen

Et friluftsmuseum og en zoologisk have i ét.

Kungliga Slottet

Stockholms mærkværdige kongeslot.

Kungsträdgården

En af de ældste parker i Stockholm.

Kontakt os i dag!

Ring til os +45 44 94 60 90 eller skriv og hør nærmere - vi sidder klar til at hjælpe med at skræddersy en studietur, der passer præcist til jeres behov.

Kontakt os i dag og få tilsendt et gratis, uforpligtende tilbud!


Pris pr. deltager

Fra 1.525 kr.

Se flere priser her
Hjælp til planlægning af studierejsen
Der er mange interesser i spil, når du skal arrangere en studierejse. Det faglige indhold, elevernes ønsker, rigtige flytider, godt hotel og så selvfølgelig prisen. Vi har udarbejdet en manual med inspiration og information om planlægning, deadlines, muligheder og en masse gode råd.
Download vores gratis guide med idéer og gode råd til planlægningen af studieturen.
Få inspiration til studieturens faglige indhold
Hvilke byer dækker studieturens faglige temaer? Nogle fag som f.eks. historie, samfund og geografi kan dækkes i alle byer, hvorimod andre fag som oldtid, sprog og religion er mere målrettet bestemte destinationer - vi hjælper gerne med planlægningen af aktiviteter og fagligt indhold.
Download vores faglige guide med idéer til studieturens aktiviteter og faglige indhold.

Kontakt

Grupperejsebureauet

MEdlem af