44 94 60 90
Bestil et tilbud

Studietur til Tallinn

- Historie, demokrati og moderne teknologi

Studietur til Tallinn  

De mange århundreder under fremmede magter har grundlagt en stærk nationalfølelse i befolkningen samtidig med, at medlemskabet af EU trækker esterne i vestlig retning – Estlands historie i spændingsfeltet mellem øst og vest gør Tallinn til et interessant mål for studieturen. 

Tallinn betyder Danskerbyen på estisk – og det var her, Dannebrog ifølge legenden dalede ned fra himlen i 1219 og opmuntrede Valdemar Sejr og hans udmattede danske soldater til kamp og erobring af Estland. Siden er det blevet til en omtumlet og broget historie, hvor særligt begivenhederne omkring 2. verdenskrig har formet både landet og befolkningen. Fra 1944 var Estland baltisk sovjetrepublik frem til landets endegyldige selvstændighed i 1991 og medlemskab af EU i 2004.

Men Estland er ikke kun historie. Estland har med rette fået tilnavnet ’det lille innovative IT-land’, for her går den teknologiske og digitale udvikling stærkt, og ikke uden grund blev Tallinn i november 2017 nummer to i EU's ’Capital of Innovation’–konkurrence foran både Berlin, Aarhus og København. Det er derfor nemt at få et godt og udbytterigt ophold med sin klasse, uanset hvilke fag I rejser med.

Kontakt Grupperejsebureauet i dag for at få skræddersyet en studierejse fuld af spændende oplevelser i Tallinn.

En studietur eller studierejse til Tallinn giver et rigt fagligt udbytte, fordi:
 • Tallinn er fortællingen om 50 år som en del af Sovjetunionen
 • Tallinn er gammel hansestad og sprængfyldt med historie
 • Tallinn er Baltikums frontløber inden for teknologi og digital udvikling
 • Tallinn dækker alle fag f.eks. kemi, sprog, historie, medie, teknologi og samfund
 • Tallinns historiske centrum er på Unescos verdensarvsliste

Se også: De 10 bedste seværdigheder i Tallinn

Med Grupperejsebureauet bliver din planlægning af studieturen nemmere.

Vi sidder klar til at hjælpe med at tilrettelægge en lærerig studietur og grupperejse til Tallinn, hvor I får set og oplevet alle de ting, I ønsker.

Vil du vide mere om Tallinn, eller har du brug for hjælp til det faglige program? 

- Så ring tlf: +45 44 94 60 90 – eller send os en mail!

Priser på studietur til Tallinn

Priserne er vejledende fra-priser

FLY 5 DAGE / 4 NÆTTER
 01.09.24 - 28.02.25fra kr.2.685,-
01.03.25 - 31.10.25 fra kr.2.750,-
Prisen inkluderer:
 • Flytransport tur/retur inkl. alle skatter og afgifter
 • 4 overnatninger i flersengsværelser
 • 4 x morgenmad
 • 24 timers vagttelefon
 • Afgift til Rejsegarantifonden
 • Udvidet Ansvarsforsikring for Rejsebureauet

Kontakt os i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud!

Pris pr. deltager

Fra 2.685 kr.

Se flere priser her
Hjælp til planlægning af studierejsen
Der er mange interesser i spil, når du skal arrangere en studierejse. Det faglige indhold, elevernes ønsker, rigtige flytider, godt hotel og så selvfølgelig prisen. Vi har udarbejdet en manual med inspiration og information om planlægning, deadlines, muligheder og en masse gode råd.
Download vores gratis guide med idéer og gode råd til planlægningen af studieturen.
Få inspiration til studieturens faglige indhold
Hvilke byer dækker studieturens faglige temaer? Nogle fag som f.eks. historie, samfund og geografi kan dækkes i alle byer, hvorimod andre fag som oldtid, sprog og religion er mere målrettet bestemte destinationer - vi hjælper gerne med planlægningen af aktiviteter og fagligt indhold.
Download vores faglige guide med idéer til studieturens aktiviteter og faglige indhold.

De 10 bedste seværdigheder i Tallinn

Klik og læs mere om hver enkelt seværdighed herunder.

1. Alexander Nevsky Katedralen
2. Rådhuset
3. Kadriorg Palads
4. Tallinns Domkirke
5. Mindepladsen for Dannebrog
6. Saku Bryggeri
7. Esko Talu mælkeproduktion
8. Skt. Katarinas Passage
9. Skt. Nicolai Kirke
10.Dannebrog

1. Alexander Nevsky Katedralen

Side om side med Domkirken ligger Nevsky-Katedralen med sine karakteristiske løgkupler. Opført som et symbol på det russiske overherredømme over Estland i 1800-tallet er katedralen i dag samlingspunkt for byens russisk-ortodokse befolkning.  Denne spektakulære, løgformede bygning på toppen af Toompea-højen er i en kategori for sig selv og et 'must' for enhver studierejse.

2. Rådhuset

Det gotiske rådhus dominerer pladsen med sit enorme tårn. Rådhuset blev påbegyndt i 1300-tallet og fik sin endelige form i 1404, og det står i dag i meget fin og velbevaret stand.
Rådhuspladsen var også samlingssted for byens handel og huser i øvrigt Nordeuropas ældste stadigt fungerende apotek, som slog dørene op første gang i 1422. Om foråret er her et leben og det oser af hygge med de mange cafeer.

3. Kadriorg Palads

Kadriorg slot ligger i udkanten af det moderne Tallinn. Slottet er opført af den russiske Zar Peter den Store som sommerresidens til sin kone Katarina den Store. Kadriorg slot er opført i 1700-tallet som et barokslot med tilhørende have. Det er overdådigt i sin stil og husede i 1930’erne Estlands præsident. I dag er slottet museum for udenlandsk kunst. I umiddelbar nærhed af Kadrirog slottet ligger Tallinns sangfestival plads, som også er et besøg værd. 

4. Tallinns Domkirke

Tallinns domkirke (Skt. Maria katedralen) er byens ældste kirke opført i af danskere Middelalderen – muligvis efter at Valdemar Sejr havde indtaget byen i 1219. Kirkens nuværende facade stammer fra 1400-tallet og er smukt restaurereret indeni. Kirkerummet er overdådigt og her ligger en lang række konger begravet.

5. Mindepladsen for Dannebrog

Ifølge en legende faldt det ned fra himlen den 15. juni 1219 i Tallinn. Dannebrog betyder "Danernes fane" og er verdens ældste nationalflag.
Siden 1500-tallet har sagnet om Dannebrog været sat i forbindelse med slaget ved Lyndanise i Estland den 15. juni 1219 (Valdemarsdag), hvor danskerne vandt herredømmet over det nordlige Estland. Selvom begivenheden ikke fylder meget i esternes historie, bør et besøg være en del af studieturens program.

Tallinn er fyldt med spændende aktiviteter og fantastiske oplevelser

6. Saku Bryggeri

Saku Bryggeri er ejet af Baltic Beverages Holding (under Carlsberg Group) og er Estlands ældste og største bryggeri. Den mest berømte øl Saku Originaal kan smages på en rundvisning på bryggeriet, hvor der vil være fokus på produktionen. Velegnet til en studietur med kemi, organisation og økonomi.

7. Esko Talu mælkeproduktion

Esko Talu er et familiedrevet landbrug på 250 hektar syd for Tallinn. Esko Talu har ca. 200 køer og producerer ost, mælk, yoghurt, is og meget mere. Der vil være rundvisning på gården og en prøvesmagning af de forskellige produkter. Spændende besøg for en klasse med økologi, produktion, kultur og organisation.

8. Skt. Katarinas Passage

Netop på den anden side af én af byportene ligger Skt. Katarinas Passage – en lille brostensbelagt og bueoverdækket passage, der i dag huser en række små håndværksforretninger. Her lå i Middelalderen små listige beværtninger og faktisk fornemmes stemningen endnu

9. Skt. Nikolaj Kirke

Skt. Nikolaj Kirke blev opført af tyske købmænd i 1200-tallet og blev voldsomt tilredt under de sovjetiske bombardementer i 1944. Kirken er i dag museum for middelalderkunst og fungerer som koncertsal.Kirken fungerer i dag som museum for kirkekunst fra det 15., 16. og 17. århundrede under navnet Niguliste Museum.

10. Dannebrog

Lige indenfor bymuren – ved porten ind til Toompea – ligger Den danske konges have. Om end stedet ikke syner af meget, har stedet stor betydning, for det var netop her, Dannebrog ifølge sagnet dalede fra himlen i 1219. Munken Peder Olsen er i 1500-tallet den første, der knytter Dannebrog sammen med slaget i Lyndanise (Tallinn) i Estland den 15. juni 1219. Her var kong Valdemar Sejr draget til i en dansk variant af korstogene. Selvom myten først er konstrueret 300 år efter slaget, så er det for enhver studietur oplagt idé at finde stedet, hvor Dannebrog efter sigende dalede ned fra himlen.

Andre seværdigheder i Tallinn

Prag er fyldt med spændende aktiviteter og faglige tilbud til skoler, gymnasieklasser og andre grupperejser.

Her er et par links til andre spændende oplevelser og faglige på besøg på studieturen:

Ring til os +45 44 94 60 90 eller send os en mail og hør nærmere - vi sidder klar til at hjælpe med at skræddersy en studietur, der passer præcist til jeres behov.

Kontakt os i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud.

Kontakt

Grupperejsebureauet

MEdlem af