44 94 60 90
Bestil et tilbud

Studietur til Wien

- Historie, politik og teknologi

Studietur til Wien

Få en lærerig og spændende studietur til Wien.
Wien er en smuk og spændende blanding af nyt og gammelt med brede boulevarder, smukke parker, unik arkitektur og et utal af seværdigheder, hvor især musikere har sat deres præg på byen.

I Innerestadt finder I Wiens vartegn, den imponerende gotiske domkirke Stephansdom med sit 137 meter høje tårn. Innerestadt byder også på barokslottet Belvedere med værker af jugendstil maleren Gustav Klimt, det pompøse kejserslot Hofburg med skattekammeret og krionjuvelerne, samt et pulserende forretningskvarter omkring gågaderne Graben og Kärntnerstrasse.

Ikke langt fra Donau kan I opleve multikunstneren Hundertwassers fabulerende arkitektur samt se andre af hans værker på kunstmuseet Haus Wien ikke langt derfra. Den danske arkitekt Teophilus Hansen har slået stregerne til Børsen, Parlamentsbygningen og Musikverein på Karlsplatz, hvor man hvert år kan opleve den berømte nytårskoncert. 

Wien byder ikke kun på arkitektur og musik, men kan også tilbyde lærerige oplevelser inden for teknologi og videnskab.

Kontakt Grupperejsebureauet i dag og få skræddersyet en studierejse fuld af gode oplevelser i Wien.

En studietur til Wien giver et rigt, fagligt udbytte fordi:
 • Wien er koncentrationen af Centraleuropas historie gennem århundreder
 • Wien er den klassiske musik og operaens hjemby gennem tiderne
 • Wien byder på arkitektoniske oplevelser fra gotikken til Jugendstil og Hundertwasser
 • I Wien er det også muligt at studere fysik, kemi og matematik i moderne virksomheder
 • Wien har alt til en lærerig, spændende og sjov studierejse

Se også: De 10 bedste seværdigheder i Wien

Med Grupperejsebureauet bliver din planlægning af studierejsen nemmere.

Vi sidder klar til at hjælpe med at tilrettelægge en lærerig studierejse til Wien, hvor I får set og oplevet alle de ting, I ønsker.

Vil du vide mere om Wien, eller har du brug for hjælp til det faglige program?

- Så ring tlf.: +45 44 94 60 90 – eller skriv til os!

Priser på studietur til Wien

Priserne er vejledende fra-priser

FLY 5 DAGE / 4 NÆTTER
01.11.23 - 28.02.24fra kr.2.685,-
01.03.24 - 31.10.24fra kr.2.785,-
Prisen inkluderer:
 • Flytransport tur/retur inkl. alle skatter og afgifter
 • 4 overnatninger i flersengsværelser
 • 4 x morgenmad
 • 24 timers vagttelefon
 • Afgift til Rejsegarantifonden
 • Udvidet Ansvarsforsikring for Rejsebureauet

Kontakt os i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud!

Pris pr. deltager

Fra 2.685 kr.

Se flere priser her
Hjælp til planlægning af studierejsen
Der er mange interesser i spil, når du skal arrangere en studierejse. Det faglige indhold, elevernes ønsker, rigtige flytider, godt hotel og så selvfølgelig prisen. Vi har udarbejdet en manual med inspiration og information om planlægning, deadlines, muligheder og en masse gode råd.
Download vores gratis guide med idéer og gode råd til planlægningen af studieturen.
Få inspiration til studieturens faglige indhold
Hvilke byer dækker studieturens faglige temaer? Nogle fag som f.eks. historie, samfund og geografi kan dækkes i alle byer, hvorimod andre fag som oldtid, sprog og religion er mere målrettet bestemte destinationer - vi hjælper gerne med planlægningen af aktiviteter og fagligt indhold.
Download vores faglige guide med idéer til studieturens aktiviteter og faglige indhold.
Friedensreich Regentag Dunkelbunt Hundertwasser 1928-2000

var en Østrigsk multikunstner, der brød med modernitetens rene linjer.
Hundertwasserhaus blev bygget mellem 1983 og 1986 og med dets farverige facade, bølgende gulve og græs på taget var bygningen et kontroversielt indslag i bybilledet i Wien.

De 10 bedste seværdigheder i Wien

Klik og læs mere om hver enkelt seværdighed

1. Schloss Schönbrunn
2. Parlamentet
3. Mozart Haus og Mozart Vienna Museum
4. Hundertwasserhaus
5. Belvedere Slot
6. Domkirken Stephansdom
7. Freudenau vandkraftværk
8. Opel bilfabrikker
9. Ottakringer bryggeri
10. Bratislava

Andre seværdigheder i Wien

1. Schloss Schönbrunn

I den vestlige del af Wien ligger det imponerende kejserlige sommerslot Schloss Schönbrunn, som er en af Wien's mest besøgte seværdigheder. Slottet består af 1441 rum, hvoraf man i dag kan besøge 40 af dem, heraf Napeoleonsværelset, hvor Napeoleon overnattede da han besatte Wien. I den barokke park der omgiver slottet liggerns ældste Zoo, palmehusene med tropiske planter og slotsteater.

2. Parlamentet

Den nyklassicistiske Parlamentsbygning i Wien er tegnet af den danske arkitekt Theophil Hansen. Det er en imponerende bygning. En rampe fører op til indgangen og er udsmykket med statuer forestillende historikere fra antikken. Foran bygningen står springvandet med Pallas Athene, den græske gudinde for visdom, kunst og krig.

Det østrigske parlament tilbyder en række guidede rundvisninger, hvor du kan få et indblik i det politiske arbejde og få historiske og arkitektoniske detaljer om parlamentsbygningen.
I besøgscenteret kan man desuden få mere at vide om Østrigs regeringssystem via de interaktive stande. Man kan tage en virtuel tur og teste sin viden.

3. Mozart Haus og Mozart Vienna Museum

Mozart boede i en fireværelset lejlighed i huset på Domgasse 5 fra 1784-1791. Her komponerede han flere mesterværker, blandt andet Figaros bryllup.
Lejligheden er i dag en del af det interaktive museum Mozart Vienna Museum. Her kan besøgende se lejligheden hvor Mozart skabte nogle af sine mest berømte værker og se hvordan han levede i Wien. Se også udstillinger med fokus på Mozart tid og tidens musikalske verden. 

4. Hundertwasserhaus

Hundertwasserhaus er designet af den østrigske kunstner Friedensreich Hundertwasser og bygget ud fra idéen om at alle lige linjer er en synd. Huset er blevet en populær seværdighed med sine runde former, skæve vinduer, pangfarver og løgkupler.
Da Hundertwasserhaus er et beboelseskompleks, er det ikke muligt at komme ind og bese lejlighederne. Souvenirshoppen overfor er indrettet efter de samme principper, og giver en god fornemmelse af hvordan det er at opholde sig i et Hundertwasserhaus.

5. Belvedere Slot

Belvedere Slot er fra barokken, bygget af Prins Eugen af Savoyen. Slottet ligger et stykke uden for centrum og har en imponerende udsigt over byen. Slottet og slotsparken er bestemt et besøg værd. Gå ikke glip af verdens største samling af Gustav Klimt-malerier som er udstillet i slottets øverste del. Mulighed for rundvisning hvor I bl.a. kan se Gustav Klimts verdensberømte maleri kysset og oplevet Belvedere Slot fascinerende historie med både kendte og mindre kendte skatte fra de nuværende udstillinger.

Wien er fyldt med spændende aktiviteter og fantastiske oplevelser

6. Domkirken Stephansdom

Byens flotte vartegn og et ’must see’ når du besøger Wien. Stephansdom er et af verdens smukkeste gotiske katedraler. Det er muligt at arrangere en guidet rundvisning, hvor I ser katedralen, katakomberne og kirkens to tårne. Tag turen op i det 137 meter høje tårn og oplev den storslåede udsigt.

7. Freudenau vandkraftværk

Spændende og oplevelsesrigt besøg på det imponerende kraftværk som ligger ude i Donau floden. Undervejs går turen bl.a. ned 30 meter under Donau, ligesom I kommer til at se hele mekanikken bag værket og høre om hvordan de store generatorer danner strøm, samt strømmens vej ud fra værket. Besøget og rundvisningen varer ca. 1½ time. 

Siden 1998 har Freudenau Vandkraftværk produceret ren strøm via vandkraft. Kraftværket er et ideelt sted at lære mere om elektricitet. Tag på en 90 minutters tur ’bag scenen’ på det 10. største og yngste kraftværk i Donau. Hør om værkets historie via informationskranken, en lærerig film i biografen, udstillede objekter og modeller af vandværket. I løbet af turen kommer I også helt tæt på de store maskiner.

8. Opel bilfabrikker

Bilfabrikken Opel har en afdeling i Wien. Fabrikken i Wien producerer ECOTEC motorer og 6 trins gearkasser. Besøget starter med en præsentation af OPEL og derefter går turen igennem de 2 produktionshaller med guide. Besøget tager ca. 1½ time. 

9. Ottakringer bryggeri

Ottakringer Bryggeri blev grundlagt i 1837 har en stolt ølbryggertradition bag sig. Bryggeriet tilbyder rundvisninger med erfarne og øl-kendende guider. I får en grundig indsigt i kunsten at brygge øl; fra gæringen og modningsprocessen til øllet kommer på flasker.

10. Bratislava

Slovakiets hovedstad, Bratislava, ligger kun ca. 1½ times kørsel fra Wien, hvilket giver mulighed for at besøge Bratislava på en endagstur.
Oplev den smukke og hyggelige by hvor de mange af seværdighederne ligger inden for gåafstand. Gå en tur i den gamle bydel med de snoede gader og stræder, besøg museet med de gruopvækkende torturinstrumenter i det gamle renæssancerådhus fra 1300-tallet og nyd den fantastiske udsigt fra borgen, som ligger hævet op over byen.

Andre seværdigheder i Wien

Wiener fyldt med spændende aktiviteter og faglige tilbud til skoler, gymnasieklasser og andre grupperejser.

Her er et par links til andre spændende oplevelser og faglige på besøg på studieturen:

Ring til os +45 44 94 60 90 eller skriv til os og hør nærmere - vi sidder klar til at hjælpe med at skræddersy en studietur, der passer præcist til jeres behov.

Kontakt os i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud.

Find andre destinationer her:

Se alle vore studierejser her!

Kontakt

Grupperejsebureauet

MEdlem af