44 94 60 90
Bestil et tilbud

Studietur til Riga

- En af Europas ældste byer

Studietur til Riga

Er I på udkig efter destinationen, der er rig på historie og kultur? Så bør I overveje en rejse til Letlands smukke hovedstad Riga. Riga, en af de ældste byer i Europa og byder på en unik blanding af historie, kultur og moderne livsstil.

Riga er en by med en lang og fascinerende historie, som strækker sig tilbage til middelalderen. Byen er kendt for sin unikke blanding af kulturer, og dens historie afspejler dette. Fra baltiske stammer til tyske riddere, fra svenske konger til russiske tsarer, har Riga været underlagt forskellige magter i årenes løb. Dette afspejles i byens arkitektur og kultur.

På en studietur til Riga vil I få mulighed for at opleve og lære om deres mangfoldige historie og kultur på egen hånd. I har også mulighed for at besøge de mange historiske seværdigheder, som byen har at byde på. I kan fx. tage på besøg i den gamle bydel, som er på UNESCOs verdensarvsliste, og beundre de smukke bygninger fra middelalderen og renæssancen.

Udover den rige historie og kultur, byder Riga også på en moderne og livlig atmosfære. Byen har et stort udvalg af restauranter, caféer og barer, hvor I kan smage på lettisk mad og drikkevarer. Der er også mange shoppingmuligheder i Riga, både i form af lokale markeder og internationale modebutikker.

Kontakt Grupperejsebureauet i dag og få skræddersyet en rejse, der passer til jeres ønsker og behov – så sørger vi for, at I får en uforglemmelig tur til Letlands hovedstad.

Derfor skal jeres klasse tage på studietur til Riga

En studietur eller studierejse til Riga giver et rigt fagligt udbytte, fordi byen:

 • Byder på en unik blanding af kultur og arkitektur, der afspejler byens forskellige kulturelle indflydelser gennem tiden
 • Har en moderne og livlig atmosfære, med et stort udvalg af restauranter, caféer, barer og shopping muligheder.
 • Byder på mange seværdigheder, attraktioner og udflugter
 • Giver en unik mulighed for at lære om europæisk historie på en mere levende og konkret måde
 • Vil være med til at give eleverne en oplevelse for livet og se verden fra en anden vinkel

Se også: Studietur til London, Studietur til Budapest, Studietur til Krakow.

Med Grupperejsebureauet bliver din planlægning af studieturen nemmere

Vi sidder klar til at hjælpe med at tilrettelægge en lærerig studietur og grupperejse til Riga, hvor I får set og oplevet alle de ting, I ønsker.

Ring tlf: +45 44 94 60 90 – eller skriv til os!

Priser på studietur til Riga

Priserne er vejledende fra-priser

 FLY 5 DAGE / 4 NÆTTER
 01.11.24 - 28.02.25fra kr.2.495,-
 01.03.25 - 31.10.25fra kr.2.595,-
 Prisen inkluderer:
 • Flytransport tur/retur inkl. alle skatter og afgifter
 • 4 overnatninger i flersengsværelser
 • 4 x morgenmad
 • 24 timers vagttelefon
 • Afgift til Rejsegarantifonden
 • Udvidet Ansvarsforsikring for Rejsebureauet

 Kontakt os i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud!

De 10 bedste seværdigheder i Riga

Riga byder på mange spændende aktiviteter og oplevelser for alle aldre. Hvis du planlægger en tur til den historiske by, så er her 10 af de mest populære seværdigheder du bør overveje at lægge vejen forbi: 

1. Riga Domkirken

En af de mest imponerende og betydningsfulde seværdigheder i Letlands hovedstad. Kirken stammer fra det 13. århundrede, men har gennem tiden været udsat for mange ødelæggelser og ombygninger.

Kirkens imponerende tårn står højt og majestætisk over hele Riga og er et af de mest kendte vartegn i byen og et symbol på Rigas rige historie og arkitektur. Inde i kirken er der mange smukke detaljer og kunstværker, blandt andet et stort og imponerende orgel, flotte glasmosaikvinduer og en smuk altertavle.

2. Old City Riga (Vecriga)

Old City Riga, også kendt som Vecriga, er hjertet af Riga og den gamle bydel. Bydelen er kendt for sin smukke arkitektur og historiske betydning. Vecriga er fyldt med gamle kirker, bygninger og gader, der er dateret tilbage til middelalderen. Det er et fantastisk sted at opleve og lære om Rigas historie og kultur på egen hånd.

En gåtur gennem bydelen er som at tage en tur tilbage i tiden. Man vil blive imponeret over de smukke bygninger og de smalle, brostensbelagte gader. Her er der mange arkitektoniske perler at udforske. Der er også mange hyggelige caféer og restauranter, hvor man kan smage typisk lettisk mad og drikkevarer.

3. Central Market

Central Market er Europas største marked og basar i Riga. Markedet ligger i centrum af Riga og har eksisteret siden 1930'erne. Det er et fantastisk sted at opleve den lokale kultur og handelstradition.

På Central Market kan man finde et stort udvalg af friske fødevarer, såsom kød, fisk, grøntsager og frugt. Der er også en afdeling med traditionelle lettiske delikatesser som Riga Balsam, honning, krydderier og brød.

Markedet er opdelt i fem store pavilloner, som hver især har sit eget tema. Der er pavilloner for kød, fisk, grøntsager, frugt og mejeriprodukter. Pavillonerne er fulde af farver og dufte, og det er en oplevelse i sig selv at gå rundt og udforske dem alle.

4. Besættelsesmuseet - Museum of the Occupation of Latvia

Et museum der er dedikeret til at fortælle om den 51-årige lange periode i det 20. århundrede, hvor Letland var under besættelse af både nazisterne og det sovjetiske styre. Museet ligger midt i den gamle bydel i Riga, og er et vigtigt museum at besøge for at forstå Letlands historie og kamp for frihed.

På museet kan man se forskellige udstillinger og artefakter, der fortæller historien om besættelsen og dens indvirkning på Letland og dets befolkning. Museet har også en arkivdel, hvor man kan udforske mere dybtgående historisk materiale og dokumenter.

5. House Of The Black Heads

En særlig bygning, som man kan besøge i Vecrīga, er Sorthovedernes Hus. Det blev opført af Sorthovedernes Kompagni, som var en forening for ugifte tyske handelsmænd, der boede i Riga.

Disse bygninger blev senere renoveret i det 16. århundrede i renæssancestil og igen i det 19. århundrede i en nygotisk stil. Desværre blev bygningen ødelagt under 2. verdenskrig, men blev senere genopbygget i 1999.

I dag fungerer House Of The Black Heads som et museum og et sted for kulturelle arrangementer. Museet har en imponerende samling af kunst og historiske artefakter, som fortæller historien om købmændene og deres betydning for Riga og Letland.

6. Musee Art Nouveau

Hvis du er interesseret i kunst og arkitektur, er Art Nouveau-museet i Riga stedet for dig. Museet ligger i en bygning fra det tidlige 20. århundrede, som er et perfekt eksempel på Art Nouveau-stilen, der var populær i Europa i perioden 1890-1910.

På museet kan du se en fantastisk samling af kunstværker og artefakter, der viser Art Nouveau-stilens unikke træk og dens indflydelse på Riga og resten af verden. Du kan også lære om de berømte arkitekter og kunstnere, der var med til at skabe denne arkitektur.

7. Freedom Monument

Frihedsmonumentet er et af de vigtigste symboler på Letlands frihed, uafhængighed og selvstændighed. Monumentet blev opført i 1935 for at fejre Letlands 15-års jubilæum som en selvstændig nation. Den imponerende skulptur på 42 meter, ærer soldaterne, der blev dræbt under den lettiske krig for uafhængighed. Monumentet repræsenterer frihedens gudinde, der holder en tre-stjernet kappe op, der symboliserer de tre regioner af Letland.

8. Riga Ghetto og Holocaust Museum

Riga Ghetto og Holocaust Museum viser en mørk periode i Letlands historie. Det fortæller historien om de jødiske samfund, der blev tvunget til at bo i Riga Ghetto under 2. verdenskrig og om de grusomme handlinger, der blev udført af nazisterne. Mindemuren bærer over 70.000 navne på lettiske jøder, der blev ofre for Holocaust.

På museet kan man se forskellige udstillinger og genstande, der fortæller historien om ghettoen og Holocaust i Letland. Der er også interaktive udstillinger, som giver en dybere forståelse af den tragiske begivenhed.

9. Udsigt over Riva - View of Riga from St Peter's Church Tower

Når du besøger Riga, er det en oplevelse at tage til toppen af ​​St. Peter's Church Tower, for at få en betagende udsigt over byen. Her får du mulighed for at se byen fra et helt andet perspektiv.

Når du når til toppen af tårnet, bliver du mødt af en storslået udsigt over byen. Udover udsigten er kirken og dens tårn også imponerende i sig selv og et besøg værd.

10. Riga Motormuseum

Riga Motormuseum er et must-see for alle, der interesserer sig for bil- og motorhistorie. Museet er det største for veteranbiler i Baltikum, og et fantastisk sted at lære om bilhistorie og teknologisk udvikling gennem tiden.

Museet er opdelt i forskellige temaer, der fortæller historien om bilindustrien fra dens tidlige begyndelse til moderne tid. Der er også en sektion med interaktive udstillinger, hvor besøgende kan lære om bilens indre funktion og teknologi, enten på egen hånd eller ved en guidet rundvisning.

Andre seværdigheder i Riga

Jurmala

Ønsker du en pause fra byens livlige atmosfære, er Jurmala den perfekte destination. Det er en kystby beliggende 25 km vest for Riga, som er kendt for sine sandstrande, skove og mineralvandskilder.

Riga Zoo

Riga Zoo er en populær attraktion for både børn og voksne. Det er en af de ældste zoologiske haver i Europa og har en bred vifte af dyrearter fra hele verden, herunder sjældne og truede arter. 

Bastejkalna Park

En grøn oase midt i byen og et fantastisk sted at slappe af efter en dag med sightseeing. Parken er berømt for sin smukke anlagte have og dens centrale placering ved floden.

Heldagstur til Gauja Nationalpark

Hvis du har tid til en dagstur uden for Riga, så er Gauja Nationalpark et besøg værd. Nationalparken er beliggende omkring 80 km øst for Riga, her finder du smukke skove, floder og klippeformationer, som er perfekte til vandreture og udendørs aktiviteter.

Kontakt os i dag!

Vi hjælper med at skræddersy den perfekte rejse, der passer til netop jeres behov, så I kan opleve alt, hvad denne fantastiske by har at byde på. Ring til os på +45 44 94 60 90 eller skriv til os for et gratis og uforpligtende tilbud.

Kontakt os i dag og få tilsendt et gratis tilbud!


Pris pr. deltager

Fra 2.495 kr.

Se flere priser her
Hjælp til planlægning af studierejsen
Der er mange interesser i spil, når du skal arrangere en studierejse. Det faglige indhold, elevernes ønsker, rigtige flytider, godt hotel og så selvfølgelig prisen. Vi har udarbejdet en manual med inspiration og information om planlægning, deadlines, muligheder og en masse gode råd.
Download vores gratis guide med idéer og gode råd til planlægningen af studieturen.
Få inspiration til studieturens faglige indhold
Hvilke byer dækker studieturens faglige temaer? Nogle fag som f.eks. historie, samfund og geografi kan dækkes i alle byer, hvorimod andre fag som oldtid, sprog og religion er mere målrettet bestemte destinationer - vi hjælper gerne med planlægningen af aktiviteter og fagligt indhold.
Download vores faglige guide med idéer til studieturens aktiviteter og faglige indhold.

Kontakt

Grupperejsebureauet

MEdlem af