44 94 60 90
Bestil et tilbud

Studietur til Rom

- Italiensk historie og politik, Vatikanet og udflugt til Pompeji

Studietur til Rom

Rom blev ikke bygget på én dag – nej, det tog små 3000 år og en studierejse til Rom er en storslået historisk tidsrejse. Ingen anden by i verden kan måle sig i stilarter og kunsthistorie med Rom.

De store seværdigheder ligger som perler på en snor i byens centrum, og der er derfor rig mulighed for at fordybe sig i de historiske steder, som engang inspirerede store tænkere, kunstnere og forfattere: Colosseum, Forum Romanum og Pantheon er blot få eksempler.

På studierejsen til Rom vil I opleve, at byen er mere og andet end storslået fortid. Rom er også hæsblæsende nutid med en levende handel og stærk industri inden for teknologi, fødevareproduktion, nyhedsmedier og mode.

Kontakt Grupperejsebureauet i dag for at få skræddersyet en studierejse fuld af gode oplevelser:

En studietur eller skolerejse til Rom giver et rigt fagligt udbytte og spændende oplevelser, fordi:
 • Roms kulturhistoriske monumenter ligger som perler på en snor
 • Rom er studiet om antikken, oldtiden og Romerriget
 • Rom er fortællingen om italienerne, samfundet, religionen og politikken
 • Vatikanmuseerne byder på de største renæssancekunstnere
 • Rom byder på italiensk hverdagsliv, oliven- og vinproduktion og en tur på landet

Se også: De 10 bedste seværdigheder i Rom

Med Grupperejsebureauet bliver din planlægning af studieturen nemmere.

Vi sidder klar til at hjælpe med at tilrettelægge en lærerig studierejse til Rom, hvor I får set og oplevet alle de ting, I ønsker.

Vil du vide mere om Rom, eller har du brug for hjælp til det faglige program?

- Så ring tlf: +45 44 94 60 90 – eller skriv til os!

Priser på studietur til Rom

Priserne er vejledende fra-priser

FLY 5 DAGE / 4 NÆTTER
01.11.24 - 28.02.25fra kr.2.985,-
01.03.25 - 31.10.25fra kr.3.175,-

Prisen inkluderer:
 • Flytransport tur/retur inkl. alle skatter og afgifter
 • 4 overnatninger i flersengsværelser
 • 4 x morgenmad
 • Vores katalog 'Let's go' Rom!'
 • 24 timers vagttelefon
 • Afgift til Rejsegarantifonden
 • Udvidet Ansvarsforsikring for Rejsebureauet

Kontakt os i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud!

Pris pr. deltager

Fra 2.985 kr.

Se flere priser her
Hjælp til planlægning af studierejsen
Der er mange interesser i spil, når du skal arrangere en studierejse. Det faglige indhold, elevernes ønsker, rigtige flytider, godt hotel og så selvfølgelig prisen. Vi har udarbejdet en manual med inspiration og information om planlægning, deadlines, muligheder og en masse gode råd.
Download vores gratis guide med idéer og gode råd til planlægningen af studieturen.
Få inspiration til studieturens faglige indhold
Hvilke byer dækker studieturens faglige temaer? Nogle fag som f.eks. historie, samfund og geografi kan dækkes i alle byer, hvorimod andre fag som oldtid, sprog og religion er mere målrettet bestemte destinationer - vi hjælper gerne med planlægningen af aktiviteter og fagligt indhold.
Download vores faglige guide med idéer til studieturens aktiviteter og faglige indhold.

De 10 bedste seværdigheder i Rom

Klik og læs mere om hver enkelt seværdighed

1. Colosseum
2. Vatikanet
3. Peterskirken
4. Forum Romanum og Palatin
5. Via dei Fori Imperiale
6. Capitol
7. Det nationale Institut for Kernekraft
8. Roms piazza’er og markeder
9. EUR – Mussolinis Rom
10. Agritur i Cori

Andre seværdigheder i Rom

1. Colosseum

Det flaviske amfiteater, populært kaldet Colosseum, er ikke til at komme udenom. Med plads til 50.000 tilskuere var teatret Romerrigets største – og imponerende ser det ud den dag i dag! Her opførtes de populære dyre- og gladiatorkampe, og det siges, at en halv million gladiatorer og en million dyr har mistet livet i arenaen her.  Navnet Colosseum har faktisk intet med bygningen at gøre. Navnet har været anvendt siden 700-tallet og henviser til en kolossal statue af kejser Nero som solguden Helios, som stod nær amfiteatret.
Et besøg i Colosseum et oplagt, når I rejser med fagene historie, samfundsfag, oldtidskundskab og matematik.

2. Vatikanet

I verdens mindste land ligger nogle af verdens mest imponerende museer – Vatikanmuseerne. De pavelige paladser, der huser museerne, danner ramme om nogle af de mest udsøgte kunstsamlinger. Museerne er også blandt verdens mest besøgte, hvorfor det anbefales at klassen forhåndsreserverer adgang.

3. Peterskirken

Også Peterskirken imponerer: for enden af den enorme Petersplads, der markerer indgangen til Vatikanstaten, ligger den romersk-katolske kirkes hovedkirke. Peterskirken er anlagt dér, hvor apostlen Peter angiveligt blev begravet efter at være blevet korsfæstet under Kejser Nero, og er af samme årsag valfartsted for hele verdens katolikker.

4. Forum Romanum og Palatin

Forum Romanum var hele Romerrigets politiske, religiøse og kommercielle centrum gennem tusind år: her er markeder, fængsler, underholdning, monumenter og templer, allesammen bygget af forskellige kejsere - alle med et ønske om at efterlade det mest imponerende eftermæle. Her kan klassen slentre i kejserlige fodspor.
Forum er anlagt i en dalsænkning mellem seks af byens syv høje – en af dem er Palatinerhøjen. Hvor Forum Romanum var for folket, var Palatinerhøjen i kejsertiden kvarteret for de kejserlige paladser og her anlagde kejser Augustus et stort paladskompleks.

5. Via dei Fori Imperiale

Fra Colosseum kan eleverne promenere ad Via dei Fori Imperiale (de kejserlige foras vej) langs med Forum Romanum og de kejserlige fora og derved danne sig et godt indtryk af de imponerende monumenter over Romerrigets storhed. Boulevarden, som er forbeholdt busser, cykler og fodgængere, blev indviet i 1932 af Mussolini under det oprindelige navn Via Triumphale.

Rom er fyldt med spændende aktiviteter og fantastiske oplevelser for alle grupper.

"Jeg har rejst med flere gymnasieklasser til tre forskellige rejsemål, bl.a. Firenze, Lissabon og Athen og har hver gang oplevet en professionel service og kompetent vejledning i Grupperejsebureauet. Der har været en villighed til at hjælpe i alle situationer."
Angela Carstensen, Lektor Marie Kruses Gymnasium i Farum
6. Capitol

Rom er anlagt på syv høje – og Capitol er den mindste af dem. Højen ligger i forlængelse af Forum Romanum. På Capitol anlagde de første romere en fæstning, og sidenhen anlagdes her byens administration.

I dag domineres højen af storslåede paladser, der huser Capitol-museerne.

7. Det Nationale Institut for kernekraft

Det Nationale Institut for kernekraft er den institution, der fremmer, koordinerer og udfører videnskabelig forskning inden for områderne partikelfysik, astropartikelfysik og kerneastrofysik, en teknologi som er en nødvendig udvikling for aktiviteterne på disse områder. De 120 medarbejdere, som udgør den tekniske og videnskabelige del af LNF Accelerator Division, er unikke i Italien og sjældne i Europa. Besøget er oplagt, hvis faget fysik er i fokus på studieturen.

8. Roms piazza’er og markeder

I Rom ligger pladser og markeder strøet ud med løs hånd, hvor klassen kan tage et velfortjent hvil i det faglige program. Piazza Navona er med sin karakteristiske langstrakte form byens mest besøgte plads og har fået tilnavnet Roms dagligstue. Piazza di Spagna drager med Den Spanske Trappe – et monumentalt baroktrappeanlæg opført i 1720’erne. Trappen er opkaldt efter den spanske ambassade, som har til huse her.
Når man slentrer rundt blandt alle boderne på Campo dei Fiori (Blomstertorvet) er det svært at forestille sig, at pladsen tidligere fungerede som henrettelsesplads. I dag sælges her blomster, frugt og grøntsager og en enkelt souvenir.

9. EUR – Mussolinis Rom

Tag klassen med til EUR, som blev grundlagt i 1937, skabt under fascismen som centrum og regeringsby i det nye Rom, som Mussolini drømte om. Bydelen var tænkt som en moderne rekonstruktion af det gamle Roms storhedstid. På ”Museo della Civiltá Romana” kan ses en detaljeret model af det antikke Rom på Konstantin den Stores tid med paladser, broer og huse.

10. Agritur i Cori

En spændende tur ud af Rom med stop ved Albanersøen og udsigt til pavens sommerresidens i den smukke by Castel Gandolfo. Næste stop bliver den lille landsby Giulianello, hvor I får en forfriskning vand/vin og hjemmebagt brød med olivenolie hos en lokal agriturismo. I Giulianello by er der besøg på et olivenpresseri, hvor der udvindes olivenolie. Besøges normalt kun i høstsæsonen fra ultimo oktober til marts. Turen afsluttes med et besøg på en økologisk vingård "Marco Carpineti"

Andre seværdigheder på en grupperejse eller studierejse til Rom

Rom og omegn er spækket med gode faglige tilbud til skoler, gymnasieklasser og andre grupperejser.

Kontakt os og få masser af gode råd til, hvad I kan lægge ind i jeres program på rejsen.

Her er et par links til andre af Roms seværdigheder, spændende oplevelser og faglige på besøg på studieturen:

Ring til os +45 44 94 60 90 eller skriv til os og hør nærmere - vi sidder klar til at hjælpe med at skræddersy en studietur, der passer præcist til jeres behov.

Kontakt os i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud.

Kontakt

Grupperejsebureauet

MEdlem af