44 94 60 90
Bestil et tilbud

Studietur til Reykjavik

- Varme kilder, historie og geotermiske anlæg

Studietur til Reykjavik

Reykjavik er den nordligst beliggende hovedstad i verden og er samtidigt også en af de mindste hovedstæder i verden. Men størrelse er ikke altid lig med gørelse. Byen tilbyder alt hvad du kan forvente af en moderne storby.

Island er ensbetydende med storslået og barsk natur, krydret med aktive vulkaner, seismisk aktivitet, varme kilder, sneklædte bjerge og grønne dale og sletter. Alt ligger lige uden for døren i Reykjavik.

Island er naturoplevelser på højt niveau. Reykjavik er et godt udgangspunkt for udflugter til nogle af de største naturoplevelser i Island, som f.eks. det imponerende vandfald Gullfoss og den aktive gejser Strokkur som sender damp og varmt vand op i 30 meters højde.

Kontakt Grupperejsebureauet i dag for at få skræddersyet en studierejse fuld af gode oplevelser i Reykjavik.

En studietur eller studierejse til Reykjavik giver et rigt fagligt udbytte, fordi:
 • Reykjavik er tæt på store naturoplevelser
 • Reykjavik er en hyggelig og overskuelig by
 • Nær Reykjavik kan man bade i laguner selvom det er koldt
 • Reykjavik er både nyere og ældre historie
 • Reykjavik dækker alle fag – f.eks. de naturfaglige fag og kombinerer den faglige læring med fantastiske oplevelser

Se også: De 10 bedste seværdigheder i Reykjavik

Med Grupperejsebureauet bliver din planlægning af studieturen nemmere.

Vi sidder klar til at hjælpe med at tilrettelægge en lærerig studietur og grupperejse til Reykjavik hvor I får set og oplevet alle de ting, I ønsker.

- Ring tlf: 44 94 60 90 – eller send os en mail!

Priser på studietur til Reykjavik

Priserne er vejledende fra-priser

FLY 5 DAGE / 4 NÆTTER
01.11.24 - 28.02.25fra kr.3.370,-
01.03.25 - 31.10.25fra kr.3.585,-
Prisen inkluderer:
 • Flytransport tur/retur inkl. alle skatter og afgifter
 • 4 overnatninger i flersengsværelser
 • 4 x morgenmad
 • 24 timers vagttelefon
 • Afgift til Rejsegarantifonden
 • Udvidet Ansvarsforsikring for Rejsebureauet

 Kontakt os i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud!

 

Pris pr. deltager

Fra 3.370 kr.

Se flere priser her
Hjælp til planlægning af studierejsen
Der er mange interesser i spil, når du skal arrangere en studierejse. Det faglige indhold, elevernes ønsker, rigtige flytider, godt hotel og så selvfølgelig prisen. Vi har udarbejdet en manual med inspiration og information om planlægning, deadlines, muligheder og en masse gode råd.
Download vores gratis guide med idéer og gode råd til planlægningen af studieturen.
Få inspiration til studieturens faglige indhold
Hvilke byer dækker studieturens faglige temaer? Nogle fag som f.eks. historie, samfund og geografi kan dækkes i alle byer, hvorimod andre fag som oldtid, sprog og religion er mere målrettet bestemte destinationer - vi hjælper gerne med planlægningen af aktiviteter og fagligt indhold.
Download vores faglige guide med idéer til studieturens aktiviteter og faglige indhold.

De 10 bedste seværdigheder i Reykjavik

Klik og læs mere om hver enkelt seværdighed

1. Den Blå Lagune
2. Den Gyldne Cirkel
3. Reykjanes halvøen
4. Ridning på islandsk hest
5. Hellisheidi - geotermisk udstilling
6. Friedheimar gartneri
7. Altinget
8. Hallgrimskirken
9. Perlan
10. Hvalsafari

Andre seværdigheder i Reykjavik

1. Den Blå Lagune

Den blå lagune er nok Islands største turistattraktion. Lagunens geotermiske havvand er mineralholdigt og er særlig kendt for dets positive effekt på huden. Lagunen er en kunstigt anlagt sø, hvor vandet er 38-40 grader varmt – året rundt.

2. Den Gyldne Cirkel

Gå ikke glip af Geysir, Gullfoss og Tingvellir, samlet også kaldes for Islands Gyldne Cirkel. Geysir er et geotermisk område med varme kilder, hvor gejseren Strokkur skyder en 20 meter høj søjle af varmt vand op hver 4-8 minut. Gullfoss, Islands mest besøgte vandfald, består af smeltevand fra Langjökull gletsjeren og falder i tre trin. Faldet er i alt på 32 meter.
Tingvellir, stedet hvor vikingerne i år 930 indstiftede Altinget, byder også på et unik landskab. Her kan du bl.a. se hvordan de to tektoniske plader langsomt rykker sig fra hinanden. Tingvellir National Park er et UNESCO verdensarvsområde.

3. Reykjanes halvøen

Reykjanes halvøen er en UNESCO Global Geopark med et væld af interessante steder og seværdigheder. På en heldagstur på Reykjanes vil det være oplagt at besøge Krysuvik, et geotermisk aktivt område der byder på søjler af damp, boblende mudderhuller og farvestrålende varme kilder. Et par minutters kørsel herfra står de fantastiske Krysuvikurberg klipper hvor havfugle yngler i tusindvis. I den lille fiskerlandsby Grindavík kan man besøge MAGMA: museum for jordenergi og saltfisk og på ”broen mellem kontinenterne” kan man stå mellem de Nordamerikanske og Eurasiske tektoniske plader.

4. Ridning på islandsk hest

Mød den islandske hest og lær at ride den særegne gangart Tølt.
Sammen med en dygtig rytter og guide, rider I gennem et smukt landskab fuld af kontraster, lava landskab med pseudokratere og bjergudsigt. Inden I hopper i sadlen, får I en introduktion så alle, begyndere som erfarne ryttere, kan få en sjov og sikker oplevelse.

5. Hellisheidi - geotermisk udstilling

Hellisheidarvirkjun (eller blot Hellisheidi) kraftvarmeværk ligger på vulkanen Hengill i det sydlige Island. Hellisheidi er det største kraftværk på Island og det næststørste geotermiske kraftværk i verden. Det geotermiske kraftværk blev oprettet for at levere elektricitet til Reykjavik.

Reykjavik er fyldt med spændende aktiviteter og fantastiske oplevelser for alle grupper.

Reykjavik er fyldt med spændende aktiviteter og fantastiske oplevelser

6. Fridheimar gartneri

Det familiedrevede gartneri dyrker flere sorter af tomater. Selvom Island generelt har et køligt klima, gør de geotermiske kilder det muligt at opvarme drivhusene og gartneriet kan dyrke og høste tomater året rundt. Gartneriet bruger ikke pesticider og benytter sig af biologisk skadedyrsbekæmpelse, hovedsageligt rovmider.
Gartneriet er åbent for besøgende året rundt. På et besøg vil man få mere at vide om dyrkningen af grøntsager. Besøget inkluderer en udstilling om geotermisk opvarmning i dyrkningen af grøntsager i Island.
Fridheimar kan besøges i forbindelse med et udflugt til Reykjenes halvøen.

7. Altinget – Islands parlament

Altinget er Islands ældste og øverste institution. Altinget blev indstiftet i år 930 på Tingvellir (Tingsletten) og markerer oprettelsen af Island som land. Altinget er central i det islandske folks historie og er grundpillen i den Islandske forfatning. Altinget kan besøges efter aftale.

8. Hallgrimskirken

Byggeriet af kirken begyndte i 1945 og stod færdigbygget i 1986. Kirken er dedikeret til den islandske poet Hallgrimur Petursson (1614-1674), særligt kendt for sine passionssalmer. Inde i kirken finder man et imponerende orgel med 5275 orgelpiber. Foran kirken står statuen af Leifur Eriksson (ca. 970-ca. 1020), som menes at være den første der opdagede Amerika 500 år før Columbus.
Det er gratis at komme ind i kirken, mens der tages entré til det 73 m. høje tårn. Fra tårnet har man en fantastisk udsigt over byen.

9. Perlan

Den kuppelformede glasbygning hviler på seks massive varmvandstanke ikke langt fra centrum. Perlan er et museum og planetarium. I udstillingen Wonders of Iceland kan man få et indblik i gletsjere, geologi og dyreliv i Island. Perlan har desuden et velbesøgt observationsdæk med 360 graders panoramaudsigt. Observationsdækket kan besøges uden adgang til museet.

10. Hvalsafari

Tag med på denne oplevelsesrige bådtur og oplev de mægtige pattedyr på nært, men sikkert hold. Turen starter på the Whale Whatching Center i Reykjaviks gamle havn, hvor guiden tager i mod jer. De mest almindelig arter er vågehvaler, marsvin og hvidnæse delfin. De sker at også finhvaler, pukkelhvaler og også spækhuggere kan finde på at kigge forbi. Som afslutning på turen kan et besøg på museet Whales of Iceland anbefales.
NB! Forekomsten af hvaler nær kysten kan variere afhængig af sæson og ressourcer på føde. Det kan derfor ikke gives hval-garanti.

Andre seværdigheder i Reykjavik

Reykjavik er fyldt med spændende aktiviteter og faglige tilbud til skoler, gymnasieklasser og andre grupperejser.

Her er et par links til andre spændende oplevelser og faglige på besøg på studieturen:

 • Harpa
  Prisvindende koncerthus og konferencecenter i Reykjavik
 • Nationalmuseet
  Islands nationalmuseum
 • Sculpture & Shore Walk
  Spadsererute langs Reykjaviks nordkyst med udsigtspunkter og kunst
 • Lavatunnel
  Islands længste lavatunnel - kun 30 minutters kørsel fra Reykjavik
 • Vandretur
  Der er gode muligheder for at komme ud og opleve naturen på tæt hold

Ring til os +45 44 94 60 90 eller skriv til os og hør nærmere - vi sidder klar til at hjælpe med at skræddersy en studietur, der passer præcist til jeres behov.

Kontakt os i dag og få tilsendt et gratis, uforpligtende tilbud!

Kontakt

Grupperejsebureauet

MEdlem af