44 94 60 90
Bestil et tilbud

Studietur til Granada

- Alhambra Palace, Alpujarra bjergene og det spanske sprog

Studietur til Granada

På en studietur eller grupperejse til Granada får I både kultur, historie og natur inden for rækkevidde. Granada byder på spændende maurisk arkitektur, spanske specialiteter og lunt middelhavsklima.

Et hurtigt blik på Granadas utrolige arkitektur vil fortælle jer, at byens historie er lang og kompleks. Den bedst kendte bygning i Granada er den storslåede juvel Alhambra, hvis paladser, terrasser og haver ikke kan undgå at imponere og et besøg hertil give jer stor indsigt i Granadas muslimske historie. En vandretur gennem det tidligere arabiske kvarter Albayzin - en labyrint af stejle, smalle stræder - vil også være som at tage på en inspirerende rejse tilbage i tiden.

I Granada kan man foruden kultur og historie, også få gode naturoplevelser. Byen ligger for foden af Spaniens største bjergkæde, Sierra Nevada, og kun en times kørsel væk når man Middelhavets kyst. Det varme klima året rundt, giver gode forhold for dyrkning af frugt og grønt, og der findes mange gartnerier i området der gerne tager mod besøg.

Kontakt Grupperejsebureauet i dag for at få skræddersyet en studierejse fuld af gode oplevelser i Granada.

En studietur eller studierejse til Granada giver et rigt fagligt udbytte fordi:

 • Granada har en rig kultur- og videnskabshistorie, bl.a. poesi, filosofi og matematik
 • Granada er historie fra den muslimske erobring til den spanske inkvisition
 • Granada har en spændende arkitektur, med sydeuropæisk og mellemøstligt præg
 • Granada byder på spændende naturoplevelser, dans og musik
 • Granada har Alhambra

Se også: De 10 bedste seværdigheder i Granada

Med Grupperejsebureauet bliver din planlægning af studieturen nemmere.

Vi sidder klar til at hjælpe med at tilrettelægge en lærerig studietur og grupperejse til Granada, hvor I får set og oplevet alle de ting, I ønsker.

Vil du vide mere om Granada, eller har du brug for hjælp til det faglige program?

- Så ring tlf: +45 44 94 60 90 – eller skriv til os!

Priser på studietur til Granada

Priserne er vejledende fra-priser

 FLY 5 DAGE / 4 NÆTTER
 01.11.24 - 28.02.25fra kr.3.375,-
 01.03.25 - 31.10.25fra kr.3.450,-
Prisen inkluderer:
 • Flytransport tur/retur inkl. alle skatter og afgifter
 • 4 overnatninger i flersengsværelser
 • 4 x morgenmad
 • 24 timers vagttelefon
 • Afgift til Rejsegarantifonden
 • Udvidet Ansvarsforsikring for Rejsebureauet

Kontakt os i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud!

Pris pr. deltager

Fra 3.375 kr.

Se flere priser her
Hjælp til planlægning af studierejsen
Der er mange interesser i spil, når du skal arrangere en studierejse. Det faglige indhold, elevernes ønsker, rigtige flytider, godt hotel og så selvfølgelig prisen. Vi har udarbejdet en manual med inspiration og information om planlægning, deadlines, muligheder og en masse gode råd.
Download vores gratis guide med idéer og gode råd til planlægningen af studieturen.
Få inspiration til studieturens faglige indhold
Hvilke byer dækker studieturens faglige temaer? Nogle fag som f.eks. historie, samfund og geografi kan dækkes i alle byer, hvorimod andre fag som oldtid, sprog og religion er mere målrettet bestemte destinationer - vi hjælper gerne med planlægningen af aktiviteter og fagligt indhold.
Download vores faglige guide med idéer til studieturens aktiviteter og faglige indhold.


De 10 bedste seværdigheder i Granada

Klik og læs mere om hver enkelt seværdighed:

1. Alhambra
2. Capilla Real - Det kongelige gravkapel
3. Alpujarra
4. Albayzin-kvarteret
5. Parque de las ciencias - Videnskabscenter
6. Caja Granada Museum
7. Flamenco
8. Olivenmølle
9. Skinkeproduktion
10. Gartneri i Motril

1. Alhambra

Alhambra – den røde borg - blev bygget af maurerne mellem 1248 og 1354 og er Spaniens største turistattraktion. Alhambra er et arkitektonisk mesterværk. Med sine smukke geometriske mønstre, udsmykninger og smukt anlagte paladser, inskriptioner og ornamenteringer fra koranen, terrasser og frodige haver, kan man ikke blive andet end imponeret, når man besøger Alhambra.
Blot få hundrede meter fra Alhambra, ligger emirernes sommerresidens Generalife, hvor magthaverne kunne trække sig tilbage og samtidig være helt tæt på magtcentrummet.
Man skal forudbestille billetter til Alhambra, og da der er rift om pladserne, er det vigtigt at bestille besøget og rundvisningen i god tid forinden.

2. Capilla Real - det kongelige gravkapel

Det kongelige gravkapel, Capilla Real, ligger lige ved siden af byens katedral. Kapellet er rigt udsmykket med farvestrålende malerier og portrætter, altertavler og religiøse skulpturer. Her ligger De Katolske Monarker Ferdinand 2. af Aragon og Isabella 1. af Kastillen begravet. Det katolske konge- og ægtepar generobrede Granada i 1492 efter flere hundrede års muslimsk herredømme. Parret er indbegrebet på den spanske inkvisition, hvor muslimer og jøder i Andalusien enten blev fordrevet, udrenset eller tvangskonverteret til katolicismen.

3. Alpujarra

Las Alpujarras er betegnelsen for det bjergområde, der ligger på sydsiden af Sierra Nevada-massivet. En fantastisk udflugt i naturskønne omgivelser med vandretur i bjergene og besøg på en skinkeproduktion og en olivenoliemølle.  Der køres først til bjerglandsbyen Pampaneira, hvor der gøres stop. 1½ times vandretur i det smukke bjergområde med betagende naturoplevelser på ruten Capileira – Pampaneira.
Turen går herefter videre til Trevelez. Byen er, i en højde af 1.486 m. en af Spaniens højeste beliggende byer, og særligt kendt for sine lufttørrede skinker. Her ser man produktion af tørrede skinker og får en grundig gennemgang af hele processen.

4. Albayzin-kvarteret

Overfor Alhambra snor de snævre og stejle stræder sig op ad bjerget. Her er en livlig aktivitet, især om aftenen, for her er masser af restauranter og barer. Det gamle arabiske kvarter, Albayzin, kan dateres tilbage til det mauriske Nasride-dynasti. I kvarteret kan man fortsat finde mauriske brønde, hvidkalkede huse med rødlige tegltag og smukke haveanlæg.

5. Parque de las Ciencias - Videnskabscenter

Det enorme videnskabscenter og museum har 7 pavilloner med permanente udstillinger, herunder en om den menneskelige anatomi og en om teknologi. Der er flere midlertidige udstillinger og et planetarium. En hel fløj er dedikeret til arabisk videnskab, såsom fysik, kemi, astronomi, litteratur og filosofi, som blomstrede i Andalusien i middelalderen.

Granada er fyldt med spændende aktiviteter og fantastiske oplevelser

6. Caja Granada museum

Museet for Andalusiens fortid og nutid ligger i en moderne og kubisk bygning tegnet af den spanske arkitekt Alberto Campo Baeza. Bygningen består af en 42 m. høj betonblok med et panoramavindue i toppen, og en 52 m lang base, med en elipseformet indgangstrappe. Der er tre sale med interaktive udstillinger om Andalusisk historie og en sal med moderne kunst.

7. Flamenco

En studietur til Granada vil også give jer chancen for at se Flamenco i sin fineste og mest originale udtryksform. Den ekspressive danse- og musiktradition Flamenco, opstod i 1700-tallets Andalusien af fattige romaer, og er et produkt af de mange forskellige kulturer og folkefærd der beboede området på denne tid. Kunstformen bærer da også præg af forskellige kultur- og musiktraditioner, bl.a.  romaernes og arabernes. I Granada-bydelen, Sacromonte, hvor flere af Spaniens mest berømte Flamenco dansere kommer fra, er det stadig muligt at fange en improviseret performance eller to. Det er også muligt at lære grundtrinene på en lokal danseskole.

8. Olivenmølle

Der er olivenlunde overalt i det spanske landskab og oliven i alle afskygninger indgår typisk i den spanske madlavning. Et besøg på en olivenmølle kan arrangeres, fx i forbindelse med en udflugt til Alpujarra.

9. Skinkeproducenter

Skinke er ligeledes en yderst vigtig ingrediens i det spanske køkken og i et hvert ordentlig hjem med respekt for sig selv, finder man en skinke lige til at skære et par skiver af. Der skelnes mellem to typer skinker, Serano og den noget dyrere sortfod-skinke. Det er muligt at arrangere besøg på en skinkeproduktion i forbindelse med en udflugt til Alpujarra.

10. Gartneri i Motril

Der er stor produktion af grøntsager i Andalusien og vi kan tilbyde besøg i avocado- og mango gartneri i Motril på kysten syd for Granada. Rundvisning og forklaring af produktion samt markedsføring og afsætning. Kombinér evt. Motril med et besøg i drypstenshulerne i Nerja, hvor de flotte stenformationer er en stor oplevelse.

Andre seværdigheder på studieturen til Granada

Granada er fyldt med gode faglige tilbud til skoler, gymnasieklasser og andre grupperejser.

Her er et par links til andre spændende oplevelser og faglige på besøg på studieturen:

 • Carrera del Darro
  Flot gåtur langs floden
 • Gaudix
  Charmende by hvor indbyggerne i generationer har bosat sig i grotter og huler
 • Tabernas
  Europas ørken, Spaghetti Westen
 • Granadas tyrefægterarena
  Selvom man måske ikke går ind for tyrefægtning, kan historien og arkitekturen stadig være interessant.
 • Alcaiceria
  Gør et godt køb i bazaren
 • Katedralen
  Romersk-katolsk katedral opført i renæssancestil

Ring til os +45 44 94 60 90 eller send os en mail og hør nærmere - vi sidder klar til at hjælpe med at skræddersy en studietur, der passer præcist til jeres behov.

Kontakt os i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud.

Kontakt

Grupperejsebureauet

MEdlem af