44 94 60 90
Bestil et tilbud

Studietur til Sarajevo

- Dyk dybere i Østeuropas kultur, historie og kunst

Studietur Sarajevo

Sarajevo er en magisk by, der ligger midt i det nordlige Bosnien og Hercegovina. Denne smukke by er fyldt med kultur, arkitektur og historiske attraktioner, der gør Sarajevo til et spændende sted at besøge. Uanset om det er historisk interesse, fantastisk kunst eller et væld af kulinariske oplevelser, der trækker dig til Sarajevo, er der masser af aktiviteter og oplevelser der venter.

På en tur til Sarajevo vil I møde en by der byder på en blanding af Østeuropæisk historie, arkitektur og moderne kunst og kultur. Sarajevo har nemlig en lang historie, der går mange år tilbage. Her kan du bl.a. opleve broen hvor det tragiske mord på ærkehertug Franz Ferdinand skete, som udløste Første Verdenskrig. Samt en by der har været under en omfattende genopbygning, grundet borgerkrigen der varede fra 1992-95, hvor bosnisk-serbiske belejring næsten lavede daglige bombardementer.

En studietur til Sarajevo er stedet for alle, der ønsker at dykke dybere ind i Østeuropas kultur, historie og kunst. Byen er kendt for at være en af de mest charmerende byer i regionen, hvor man også kan finde hyggelige caféer og restauranter samt talrige butikker og markeder, som tilbyder mange lokale specialiteter. 

Kontakt Grupperejsebureauet i dag for at få skræddersyet en studierejse fuld af spændende oplevelser i Sarajevo.

Derfor skal jeres klasse tage på studietur til Sarajevo

En studietur eller studierejse til Sarajevo giver et rigt fagligt udbytte, fordi:

  • Sarajevo er fyldt med historiske monumenter, smuk arkitektur og lærerige seværdigheder
  • I kan opleve den kulturelle mangfoldighed, der udspringer af byens blanding af kulturer og religioner
  • Der er mange spændende sightseeing- og udflugtsmuligheder, som giver et varieret indblik i byens kultur
  • Der er mange interessante museer og kunstgallerier, der udstiller den rige kulturarv fra byen
  • Sarajevo er en af de smukkeste byer i Østeuropa

Se også: Studietur til Beograd.

Med Grupperejsebureauet bliver din planlægning af studieturen nemmere

Vi sidder klar til at hjælpe med at tilrettelægge en lærerig studietur og grupperejse til Sarajevo, hvor I får set og oplevet alle de ting, I ønsker.

Ring tlf: +45 44 94 60 90 – eller skriv til os!

Priser på studietur til Sarajevo

Priserne er vejledende fra-priser

FLY 5 DAGE / 4 NÆTTER
 01.11.24 - 28.02.25fra kr.2.975,-
 01.03.25 - 31.10.25fra kr.3.025,-
Prisen inkluderer:
  • Flytransport tur/retur inkl. alle skatter og afgifter
  • 4 overnatninger i flersengsværelser
  • 4 x morgenmad
  • 24 timers vagttelefon
  • Afgift til Rejsegarantifonden
  • Udvidet Ansvarsforsikring for Rejsebureauet

 Kontakt os i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud!

Pris pr. deltager

Fra 2.975 kr.

Se flere priser her
Hjælp til planlægning af studierejsen
Der er mange interesser i spil, når du skal arrangere en studierejse. Det faglige indhold, elevernes ønsker, rigtige flytider, godt hotel og så selvfølgelig prisen. Vi har udarbejdet en manual med inspiration og information om planlægning, deadlines, muligheder og en masse gode råd.
Download vores gratis guide med idéer og gode råd til planlægningen af studieturen.
Få inspiration til studieturens faglige indhold
Hvilke byer dækker studieturens faglige temaer? Nogle fag som f.eks. historie, samfund og geografi kan dækkes i alle byer, hvorimod andre fag som oldtid, sprog og religion er mere målrettet bestemte destinationer - vi hjælper gerne med planlægningen af aktiviteter og fagligt indhold.
Download vores faglige guide med idéer til studieturens aktiviteter og faglige indhold.

De 10 bedste seværdigheder i Sarajevo

Der er mange spændende aktiviteter og oplevelser at finde i Sarajevo. Her er listen over 10 af de mest populære og kendte seværdigheder i hovedstaden:

1. Sarajevos gamle bydel (Baščaršija)

Sarajevos gamle bydel Baščaršija er en af de ældste og mest betagende seværdigheder i den bosniske hovedstad. Bydelen er fyldt med historie, kultur og smukke historiske arkitektoniske stilarter.

Baščaršija er kendt for sine smalle, brostensbelagte gader, charmerende restauranter, dejlige caféer og historiske monumenter. Det er det perfekte sted at slentre rundt og nyde stilheden og historiens vingesus. Her kan I også opleve det lokale liv og møde lokale beboere, der er parate til at fortælle deres fascinerende historier.

2. Sarajevo War Tunnel

Sarajevo War Tunnel, også kendt som ‘Håbets tunnel’, er et monument der blev bygget under borgerkrigen. Tunnelen er 800 m. lang og er den eneste måde beboere i byen kunne få folk ind og ud af byen, mens den var belejret.

Tunnelen blev konstrueret i løbet af 4 måneder og har stået som et symbol på styrke og mod gennem årene. I dag er tunnelen et museum, hvor man kan se billeder og genstande, og blive klogere på fortællingen om den barske krig. Det er en vigtig historisk seværdighed, som man ikke må gå glip af, hvis man besøger Sarajevo.

3. Museum Of Crimes Against Humanity And Genocide 1992-1995

Museet for forbrydelser mod menneskeheden og folkedrab i Sarajevo er et vigtigt museum, hvor du som besøgende kan lære om den tragiske historie om borgerkrigen. Museet er en hyldest til alle dem, der blev dræbt under krigen samt et sted, hvor man kan få en ærlig og dybfølt indsigt i tragedien. Museet er fyldt med personlige historier, billeder og kunstværker, og er et sted hvor man mindes ofrene.

4. Galerija 11/07/95

Galerija 11/07/95 er et minde kunstgalleri og en offentlig institution. Stedet er dedikeret til at bevare mindet om folkedrabet d. 11. juli 1995 i Srebrenica, hvor 8372 personer mistede livet. Museet består af en permanent udstilling der giver dokumentariske scener af, hvad der var tilbage af Srebrenica efter folkemordet. Det har også et stort udvalg af fotos og objekter fra krigen og blev åbnet for at mindes de ofre, der mistede deres liv.

5. Sarajevo City Hall

Sarajevo City Hall er et imponerende eksempel på arkitektur i det multikulturelle Sarajevo. Bygningen har fået nyt liv efter borgerkrigen og er nu en vigtig del af Sarajevos kulturarv. I dag kan man se forskellige udstillinger, der afspejler de mange kulturer, der har bidraget til byens udvikling. Sarajevo City Hall er et must see for alle, der besøger byen, da det giver et indblik i forståelsen for Sarajevos historie og kultur.

6. Katedrala Sarajevo

Katedrale Sarajevo er en af de smukkeste katolske kirker, der er opført fra 1884 til 1889. Kirken er kendt for sin arkitektur, som er en blanding af gotisk stil, barok og renæssance, samt dens smukke og kunstneriske indre. Kirken er det perfekte sted at besøge, hvis du vil lære mere om Sarajevos religiøse historie.

7. Pijaca Markale

Pijaca Markale er et af Sarajevos mest bemærkelsesværdige markeder. En gade der er fyldt med liv og farver, og som er et af de mest betydningsfulde steder i byen. Markedet er kendt for sine mange produkter, der er alt fra fødevarer og krydderier til klæder og antikviteter. Det er et ideelt sted for besøgende, der ønsker at opleve den lokale livsstil, kultur og historie.

8. Latin Bridge

Latin Bridge er her hvor ærkehertug Franz Ferdinand blev dræbt tilbage i 1914, som udløste 1. Verdenskrig. Broen er placeret lige over Miljacka-floden, som forbinder den gamle bydel Baščaršija på den ene side af floden, med den mere moderne del af byen på den anden side. Broen har en stærk historisk betydning og er i dag et populært sted for turister og lokale, som kommer for at nyde det smukke udseende og den fredfyldte atmosfære.

9. Bosnisk-Hercegovinsk Nationalmuseum

Bosnisk-Hercegovinsk Nationalmuseum er en vigtig del af Bosniens og Hercegovinas historie og kultur. Det er et af de ældste museer i regionen og blev grundlagt i 1888, hvor det oprindeligt var et antropologisk museum. Museet er hjemsted for et bredt udvalg af arkæologiske og kunstneriske genstande. Det har et stort antal artefakter, der dækker mange tidsperioder og andre historiske begivenheder. Museet kan også prale med en af de største samlinger af osmannisk kunsthåndværk i regionen.

10. Gazi Husrev Beg-moskeen

Gazi Husrev Beg-moskeen er centrum for byens islamiske samfund. Denne imponerende moske blev bygget i 1532 af den osmanniske Gazi Husrev Beg. Dele af moskéen blev ødelagt under borgerkrigen, men i 1996 blev restaureringen gjort til en høj prioritet, da den var vigtig for stedets kultur. I dag er den gamle bygning et sted, hvor man kan beundre de smukke dekorative elementer, herunder de smukke mosaikker og de mange udsmykkede buegange. Besøgende kan også få et indblik i den osmanniske kultur og historie, der er så stærkt forbundet med Sarajevo.

Andre seværdigheder i Sarajevo

Sarajevo City Center

Trænger i til en pause fra oplevelser og seværdigheder, så tag en pause i et af Sarajevos shoppingcentre.

Sarajevo Olympic Bobsleigh and Luge Track

Tag en dagstur til bobslædebanen på bjerget Trebević fra Vinter OL i 1984.

War Childhood Museum

Her kan du se en samling af genstande fra en række overlevende, der var børn under krigen

Kontakt os i dag!

Ring til os +45 44 94 60 90 eller skriv og hør nærmere om vores studierejser og grupperejser - vi sidder klar til at hjælpe med at skræddersy en studietur, der passer præcist til jeres behov.

Kontakt os i dag og få tilsendt et gratis tilbud!

Kontakt

Grupperejsebureauet

MEdlem af