44 94 60 90
Bestil et tilbud

Søg legater til studieturen

- 6 gode råd til, hvordan I skaffer penge til studierejsen

Studietur legater

Skal du med din klasse på studietur? Og er der i så fald styr på det økonomiske? Her følger 6 tips til, hvordan I ved hjælp af legatsøgning skaffer ekstra penge til drømmerejsen.

Hvad er et studieturslegat?

Et studieturslegat er et pengebeløb, som ydes til støtte for studerende, der skal på studierejse. Legatet uddeles af fonde, foreninger, virksomheder og andre institutioner. Det er vigtigt at søge legatet i god tid, da der ofte er mange ansøgere. Nogle legater har ansøgningsfrist i op til et år før studieturens start.

Læs også: Tjen penge til studieturen

Hvilke legater kan jeg søge til studieturen?

For studerende findes to overordnet set to typer legater:

  1. Rejse- og opholdslegater til udlandet: Disse legater gives til studerende, der ønsker at tage på studietur i udlandet. Rejselegaterne dækker transportudgifterne, mens opholdslegaterne dækker udgifterne for selve opholdet.
  2. Ophold- og rejselegater til Danmark: Disse gives til studerende, der ønsker at tage på studietur i Danmark. Opholdslegaterne gives til dækning af udgifterne i Danmark. Rejselegaterne gives til dækning transportudgifter til og fra Danmark.

Hvordan kan man søge legaterne til studieturen?

Der findes mange legater, som unge studerende kan søge i forbindelse med deres studietur. På følgende hjemmesider kan du findes lige det legat, som passer til din studierejse.

Se toplisten: Top 17 Studietur Destinationer

6 gode råd: Sådan søger du studieturslegater

1. Læg et budget og få bedre overblik over økonomien

Som det første bør du lægge et budget for de samlede udgifter til studierejsen. Her gælder det bl.a. om at få styr på de mere lavpraktiske udgifter såsom ud- og hjemrejse, offentlig transport, overnatning og forplejning etc. Har du først styr på disse udgifter, får du en klar ide om, hvor mange penge klassen skal skaffe for også at have råd til de gode oplevelser på turen. Dette kunne bl.a. være:

  • Udflugter til nærliggende byer og naturområder
  • Museumsbesøg
  • Entré ved forskellige attraktioner
  • Kulturoplevelser
  • Virksomhedsbesøg

Til at lave budgettet findes der desuden forskellige budgetskemaer på nettet. Alternativt kan du udarbejde budgettet i et traditionelt regneark.   

2. Find ud af, hvilket legat, der passer til jeres behov

Der findes mange forskellige legater, så sæt dig godt ind i de forskellige legatudbydere, inden du søger. Nogle legater er åbne for alle, mens andre kun er for studerende inden for en bestemt uddannelsesretning. Der findes typisk to puljer af studieturslegater: 

  • Pulje 1: Denne udgør et beløb på 10.000 kroner
  • Pulje 2: Denne udgør et beløb på 5.000 kroner
3. Tjek ansøgningsfrist og krav

Få afklaret, hvad ansøgningsfristen er for det pågældende legat. Tjek ligeledes op på de krav, du skal kunne opfylde for at søge legatet. 

4. Skriv en unik ansøgning om turen og jer selv

Gør din ansøgning så personlig og unik som muligt. Fortæl om dig selv, hvor du vil hen, hvorfor du ønsker at rejse et bestemt sted hen på studietur, samt hvad du forventer at få ud af turen. Sørg for at have alle dokumenterne i orden, inden du sender din ansøgning afsted. Husk at vedlægge et CV, et motivationsbrev og andre relevante bilag.

Læs også: Pakkeliste til studieturen

5. Få klarlagt, hvem der skal modtage jeres ansøgning 

Sæt dig grundigt ind i, hvem der skal modtage din ansøgning, så den ender det rette sted. Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal sende din ansøgning hen, kan du kontakte den eller de fonde, som du søgt legatet igennem. Vær desuden opmærksom på, at din ansøgning er korrekt udformet. Kontrollér derfor, om alle nødvendige informationer og dokumenter er med.

6. Følg op på, om I har fået svar på ansøgningen

Du får svar på din ansøgning inden for 4-6 uger. Hvis du får bevilget et legat, vil du få tilsendt et brev, hvor der står, hvor meget du har fået. I brevet står der også, hvornår du får udbetalt legatet. Det kan både være før eller efter studieturen. Legatet bliver udbetalt til din NemKonto. Såfremt en udbyder ikke har svaret på jeres ansøgning inden for tidsfristen, skal I hurtigst muligt sende dem en mail til eller kontakte dem telefonisk.

Kontakt os og få et skræddersyet tilbud på jeres studietur

Vi står klar med gode råd til alle former for studierejser.

Kontakt os her eller læs mere om vores studierejser og destinationer.

Kontakt

Grupperejsebureauet

MEdlem af