44 94 60 90
Bestil et tilbud

Hvad skal man se i Berlin?

- 8 kulturelle oplevelser på studierejsen

Hvad skal man se i Berlin?
8 kulturelle oplevelser på studierejsen

Berlin betragtes af mange som Europas nye kulturhovedstad. Tidligere forbandt man byen med krig og kommunisme, men meget er sket siden hen. Foruden sin historie præges byen i dag af både kunst, kultur og moderne industri. Berlin er derfor en oplagt storby at tage til på ferie - eller når klassen skal på studietur.

Her følger 8 kulturelle ting, din klasse kan opleve, når kursen sættes mod den tyske hovedstad. 

8 kulturelle ting, din studieklasse skal opleve i Berlin

1. Brandenburger Tor

Brandenburger Tor er et af Berlins mest ikoniske vartegn og derfor et oplagt sted at starte studieturen. Bygningen ligger centralt i Berlin og er omgivet af mange af byens øvrige seværdigheder. Brandenburger Tor blev opført i 1791 og står i dag som et symbol på frihed og demokrati. Derudover forbinder mange bygningen med Tysklands genforening efter Berlinmurens fald.

2. Berlinmuren

Har man sagt Berlin, må man også sige Berlinmuren. Det markante bygningsværk blev opført for at skille Øst- og Vest-Berlin fra hinanden. I dag kan man se en del af muren på Museumøen. Her er der bl.a. rejst en mindesten for de mange østberlinere, som døde i deres forsøg på at flygte over muren.

3. DDR Museum

I den østlige del af Berlin finder man DDR-Museum. Museet giver gæsterne et indblik i, hvordan det var at leve under kommunismen i det daværende Østtyskland. Foruden sine mange udstillinger har museet genskabt en række kulisser, som gæsterne kan interagere i. Deriblandt tæller en østtysk gade, en lille lejlighed og en kommunistisk købmandsbutik.

4. Olympiastadion

Er man sportsinteresseret, kan man passende lægge studieturen forbi Berlins olympiske stadion. Arenaen blev opført i forbindelse med OL i 1936 og har siden dannet ramme om en række store begivenheder. Foruden baneareal og tilskuerpladser rummer stadionet også to muséer - ét om OL i 1936 og ét om fodboldklubben Hertha BSC.

5. Reichstag

En af Berlins mest besøgte attraktioner er Tysklands parlamentsbygning Reichstag. Bygningen er et oplagt besøgsmål for studierejsende, idet den også fungerer som museum. I museumsafsnittet lærer de studerende en masse om Tysklands politiske historie. På toppen af bygningen finder man desuden den berømte glaskuppel, som er bygningens nye arkitektoniske vartegn.

6. Gedenkstätte (STASI-fængslet)

I bydelen Hohenschönhausen ligger fængselsmuseet Gedenkstätte. Under regimet i Østtyskland fungerede bygningen som fængsel for politiske fanger. På museet får man et dybdegående indblik i de forhold, som fangerne levede under. Mange af museets guides er desuden tidligere indsatte fra fængslet, hvilket gør rundvisningerne endnu mere intense.

7. Berliner Unterwelten

Hvad vil det sige at være på flugt fra kommunismen? Det får man svar på, hvis man lægger studierejsen forbi museet Berliner Unterwelten. Her lærer man om tiden, hvor DDR-borgere forsøgte at flygte til Vestberlin. Nogle flygtede gennem dødbringende barrieremure, andre via. byens kloaksystemer, og en stor del fandt vej til vesten gennem selvgravede tunneller.

8. Potsdam

Har studieturen brug for et afbræk fra storbyen? Så er den historiske by Potsdam sydvest for Berlin et oplagt udflugtsmål. Byen omkranses af talrige søer og skove og er desuden kendt for sine mange smukke bygninger og haver. Som turist kan man se de fleste af byens seværdigheder på mindre end en dag. Dermed bliver der også tid til at slappe af ved søerne.

Få et godt tilbud på jeres næste studietur til Berlin 

Shopping i Berlin: Din guide til byens bedste shoppingsteder

Berlin er meget mere end historie, kunst og kultur. I løbet af de seneste årtier er byen blevet et sandt mekka af butikker og shoppingområder. I dag finder man alt fra internationale designforretninger til budgetvenlige småbutikker. Her følger en liste med 5 af de bedste shoppingsteder i Berlin.

 • Mall of Berlin: Nyt moderne shoppingcenter i centrum med et stort udvalg af internationale mærkevarer - det perfekte sted at gå på jagt efter nye trends.
 • Kurfürstendamm: Berlins svar på Champs Elysées. Gaden rummer alle slags butikker lige fra dyre luksusforretninger til mere prisvenlige butikker.
 • KaDeWe: Ét af Europas største stormagasiner - bugner med lækre varer, og i restauranten på øverste etage kan du nyde en fantastisk udsigt over byen.
 • Alexa Shoppingcenter: Tæt på Alexanderplatz - stort udvalg af butikker og forlystelser, deriblandt biograf, bowlingcenter, lasergame-hal og Escape Room.
 • Designer Outlet Berlin: Centret med de lækre mærkevarer til gunstige priser - rummer tillige en del caféer og spisesteder.

Se vores andre studieture til Tyskland her

8 barer og restauranter for studierejsende i Berlin

Har du lyst til noget lækkert mad? Og skal du videre ud på en hyggelig bar eller ind på en sprudlende Night Club? Her følger en liste med 8 gode mad- og gå-i-byen-steder i Berlin:

 • Restaurant Fernsehturm: Kulinarisk oplevelse i 200 meters højde, og med 360* udsigt
 • Hofbräu Wirtshaus Berlin: Stedet med de mange bayeriske specialiteter og en stor åben Beergarten
 • Smoke & Barrel: Barbecue-retter fra det amerikanske sydstatskøkken - altid lækkert og saftigt
 • Mustafa Gemüse Kebab: Ingen rejse til Tyskland uden Döner kebab- smager bare bedst i Berlin
 • Mein Haus Am See: Café og bar om dagen - Night Club og cocktails, når mørket falder på
 • Mauerwerk Craft Beer: Hyggelig bar med god atmosfære og alverdens specialøl
 • Sport Bar Berlin: Stor og prangende sportsbar med masser af poolborde og alverdens sport på skærmen
 • Maxxim Night Club: Fyr op for dansegulvet, eller nyd en drink eller et glas champagne i et af klubbens mange lounge-områder 

Kontakt

Grupperejsebureauet

MEdlem af