44 94 60 90
Bestil et tilbud

Bæredygtig studietur

- 7 tips til en bæredygtig studietur

Guide: 7 tips til en bæredygtig studietur

Klimadebatten har skabt øget fokus på at have bæredygtighed for øje, når klasser tager på studierejser. Derfor har vi samlet syv tips der hjælper dig til en mere bæredygtig studietur, samt fordele og ulemper i kan møde, når i rejser med bæredygtighed i mente.

Bæredygtighed fylder mere og mere i vores hverdag og i den store verden. I mange tilfælde kan en bæredygtig studietur være en mere miljøvenlig og socialt ansvarlig måde at rejse på. Dette kan dog afhænge af en række faktorer, såsom rejsens længde, transportmiddel og destination.

Syv valg der gør jeres studietur mere bæredygtig

En bæredygtig studierejse kan for nogen lyde som om, at de skal indgå nogle kompromisser. Men der er masser af måder, hvorpå i kan gøre din studierejse mere bæredygtig – uden at det behøver at gå ud over din rejseoplevelse.

Her er syv forslag:

Vælg offentlig transport

Offentlig transport er ofte både billigere og mere bæredygtigt, end at rejse i bil eller flyve. Med togrejse kan i for eksempel nå store afstande på relativt kort tid, uden at det belaster miljøet unødigt.

1. Vælg offentlig transport

Offentlig transport er ofte både billigere og mere bæredygtigt, end at rejse i bil eller flyve. Med togrejse kan i for eksempel nå store afstande på relativt kort tid, uden at det belaster miljøet unødigt.

2. Undlad at flyve, især fly med unødvendige mellemlandinger

Flyrejser er en af de mest miljøbelastende transportformer, og det er derfor en god idé at undgå at flyve, hvis i kan. Især flyvninger med mellemlandinger belaster miljøet unødigt, da det kræver mere energi at flyve.

3. Vælg destinationer på rejsen, der ikke kræver så meget transport.

Vælg for eksempel destinationer og aktiviteter, der ligger tæt på hinanden, så i kan transportere jer med tog, bus eller på cykel.

4. Vælg et bæredygtigt hotel

Book overnatninger på miljøcertificerede hoteller. I dag findes der et stigende udbud af hoteller, der tager hensyn til miljøet. Nogle af disse hoteller har for eksempel energieffektive lyskilder og varmeanlæg, og andre tilbyder bæredygtig mad og drikke.

5. Gå eller cykel på sightseeingture

En af de bedste måder at opleve en by på er ved, at gå eller cykle rundt på sightseeingture. På denne måde kan i nyde byens atmosfære på nært hold, samtidig med at miljøet ikke belastes unødigt.

6. Undgå overturisme

Prøv så vidt muligt at opsøge de mindre turistede steder på din rejse. Overturisme påvirker nemlig både miljøet og de lokale. Når i rejser til mindre turistede steder får i en lige så oplevelsesrig, men samtidig en mere autentisk rejse, og i støtter de lokale.

7. Vælg en bæredygtig rejseguide

Et rejsebureau kan hjælpe med planlægningen af jeres studierejsen. På denne måde slipper i for at være tovholder for rejsen, som både kan være omfattende og tidskrævende. Hos Grupperejsebureauet.dk hjælper vi dig med at skrædersy den perfekte rejse, der passer til jeres ønsker og behov.

Fire fordele ved at rejse bæredygtigt

  1. Tog, bus, cykel eller gang som transportmiddel: Når i rejser med disse transportmidler vil i oftest have en mere afslappet og autentisk oplevelse af det besøgte sted. Her er der ofte også mulighed for at sparer nogen penge.
  2. Mulighed for bedre sammenhold: Rejser i med offentlig transport som tog, er der mere frihed til at gå rundt og snakke med sine venner, end der er i eks. et fly. Der er også mulighed for at arrangere kortspil eller brætspil, eller bare læne sig tilbage og nyde naturen. På den måde gør i transporten til en del af studieturens samlede oplevelse.
  3. I støtter lokale virksomheder: At rejse bæredygtigt betyder ofte også, at i søger mod de mindre turistede steder og ud i de mindre byer. Her kan i finde lokale markeder og spise på lokale caféer og restauranter. Derved støtter i de lokale virksomheder og er med til at minimere overturisme.
  4. Inspirer andre: Dine valg kan vise andre turister, hvor let det er at rejse på en mere bæredygtig måde, og måske inspirere dem til at ændre deres egen rejsevaner.

Tre udfordringer i kan møde, når i rejser med bæredygtighed i mente

  1. Destination: At rejse med bæredygtige transportmidler som bus og tog, kan være med til at begrænse de lande der har jeres interesse. Da det ikke er alle steder man kan komme til med bus eller tog. Derfor indebærer en bæredygtig studietur ofte, en mindre rejse rundt i Danmark eller Europa
  2. Rejsens længde: Det kan være svært at rejse bæredygtigt, når der er mange afstande og lange rejsetider involveret. Hvis dette er tilfældet, kan man forsøge at kompensere for sine CO2-udslip ved at donere penge til en velgørende organisation, der arbejder med bæredygtighed.
  3. Transportmiddel: Når man rejser bæredygtigt, kan man stå overfor nogle udfordringer, såsom langsomme rejsetider og manglende komfort. Men hvis man er fleksibel og tager det med ro, kan man opleve en mere afslappet og autentisk rejse.

Kontakt os i dag og fortæl os om jeres drømmerejse!

Der kan opstå mange spørgsmål i forbindelse med en studietur. Hos Grupperejsebureauet får i hurtig og kompetent hjælp til at arrangere jeres grupperejse.

Kontakt os i dag for en skræddersyet rejse, hvor I får set og oplevet alle de ting, I ønsker.

Kontakt os på +45 44 94 60 90 – eller send os en mail!

Kontakt

Grupperejsebureauet

MEdlem af